9 juni 2017

Emporium!

 

 

Al maanden verheugde ik me zo ontzettend op Emporium, 'mijn' festival, bijna in de achtertuin! Het ticket lag al maanden klaar haha. Toen er nog sprake was van een herstel operatie (op korte termijn) had ik het zo gepland dat ik net op tijd hersteld zou zijn, na alle ellende moest en zou ik naar Emporium kunnen ;)

Regelen

Toen ik eind Februari hoorde dat de operatie niet door kon gaan schoot ik in de stress. Hoe moest dat nou met het festival?? De zomer komt eraan, feestjes, terrasjes... even dacht ik dat ik alles aan me voorbij zou moeten laten gaan. Totdat ik besefte dat ik wel gek zou zijn om dat te doen...alleen vanwege mijn stoma?! Hell no! Ik heb de organisatie gemaild en uitgelegd wat de situatie is en gevraagd of ik mijn stoma materiaal mee mag nemen. Vrij snel had ik antwoord dat dit geen probleem is, dat ik bij deze toestemming had om genoemde spullen mee te mogen nemen. Wow, top geregeld. Er stond ook in dat als ik medicatie of voeding mee moest nemen, ik dit ook even moest melden. Pas later schoot me te binnen dat ik zetmeel nodig heb om de ontlasting in te dikken. Normaal eet ik weinig op zo'n feest maar nu zou ik wel moeten....als ik alleen maar drink en niet eet krijg ik natuurlijk een high output en blijft het lopen. Dus weer gemaild, gevraagd of ik een rol rijstwafels mee mag nemen en ook dit was geen probleem. Mooi op tijd geregeld.7 juni 2017

Tinder!

 

 

Vrijgezellig

Al ruim vijf jaar ben ik vrijgezel! Dit is niet altijd een bewuste keus geweest, maar de laatste jaren vind ik het wel prima zo. Veel mensen hebben er moeite mee om dat te begrijpen…ik krijg soms de raarste vragen. Bijvoorbeeld hoe ik het overleef?? Echt de domste vraag ooit, alsof je doodgaat zonder partner, mijn antwoord luidt dan ook altijd ‘’gewoon doorademen’’ 

Een paar jaar geleden werd ik gewezen op de app Tinder en nieuwsgierig als ik ben heb ik dat gedownload en ben lekker gaan swipen! Een paar keer kwam daar wel leuk app contact van en met sommige mannen ben ik ook op date geweest. Maar eigenlijk zijn deze het benoemen niet waard….

Over smaak valt niet te twisten

Toen ik jonger was dacht ik sneller iemand leuk te vinden. Je mag me kieskeurig noemen maar nu is er toch wel een flinke wensenlijst ;) Mijn vrienden moeten wel eens lachen als ze me zien ‘tinderen’, zo snel als ik kan swipen….. In minder dan 1 seconde zie ik of je me aanstaat of niet haha. De groep vrijgezelle mannen die in aanmerking kunnen komen wordt natuurlijk wel steeds kleiner naarmate je ouder wordt. 

 

Zo val ik niet op kaal, blond, te klein, te dun, te dik, te slap, te gespierd en mannen die op de foto staan met hun flesje bier vind ik ook niet erg aantrekkelijk! Kinderen en dieren allebei leuk, maar als dat je profielfoto is, klopt er ook iets niet, het lijkt me dat je een vrouw voor jezelf zoekt…en niet voor je trouwe viervoeter?!
Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel! Uiteindelijk draait het om het totaal plaatje. Karakter en uitstralingen maken of breken iemand! 

 

 

 29 mei 2017

Opvoeding van een pup, wat een werk!

 

Wij hadden al een chihuahua en wilden hier ruim een jaar geleden graag een labrador bij. We wisten dus al het hele “zindelijk” maak ritueel en zagen daar eigenlijk niet tegen op bij een tweede hond. 

Bij Sky, onze chihuahua is dat allemaal vrij snel gegaan.

 

Dit ging bij Mexx, onze labrador, wel even anders. Nu kon zij daar helemaal niks aan doen want het was niet de zindelijkheid zelf waar ze problemen mee had. Maar het was haar gezondheid dat haar in de steek liet. Giardia (parasiet) dus veel ontlasting problemen, vagina ontsteking, blaasontsteking, noem maar op. 

Ook deze problemen, vooral bij de darmen, kwamen steeds terug dus was niet zomaar over.

Wat een getob!!

 

Nu was dit niet het enige wat heel vervelend was, ook haar gedrag heeft ons veel energie gekost en nog af en toe.

Zij is namelijk heeeeeel erg enthousiast, nu zal je zeggen ja daar staat een labrador om bekend. Dat klopt en dat geeft ook helemaal niet. Alleen het probleem was, zij beet uit enthousiasme en goed hard ook. Ze was dan zo blij dat ze in een soort waas raakte en steeds harder ging bijten.

 

 

 10 mei 2017

Kan me geen leven voorstellen zonder huisdieren!

 

Ik heb in totaal 7 katten gehad, een hamster en 2 honden. Ben begonnen met twee katten, Happy en Joy, toen ik op mezelf ging wonen. Normale huis/tuin/keuken katten, een rode en zwarte. Wereldbeestjes!

 

Toen ik samen ging wonen met mijn man, namen we Lucky (omdat we heel gelukkig waren) erbij. Dit was een blauwe Brits Korthaar, die zag je toen veel in de reclames voorbij komen met die mooie oranje ogen.

 

Toen mijn zoon geboren was, kwam daar Binky (omdat we een bink hadden gekregen) bij. Dit was een langharige Brits Korthaar, prachtig beest.

 

Chocy onze 3e kater was een Brits Korthaar Chocolate point, vandaar de naam. Dit was een schuwe kater die, later bleek, niet van drukte hield en dus niet in een gezin paste met een kind. Die hebben we helaas snel moeten herplaatsen. 

 29 april 2017

Normaal heb ik daar zelden last van!

 

 

Dat lekkere trek gevoel de hele tijd, dat ken ik normaal niet. Tuurlijk ken ik het wel maar kan het heel makkelijk negeren of het is heel snel weer over. Sowieso geef ik er zelden aan toe.

 

Nu in de vakantie is het natuurlijk niet zo gek, kijk eens om je heen overal waar je loopt. Terrasjes vol met koffie en appeltaart, borden vol met patat, tentjes waar je mega stroopwafels kan kopen. Hoe gek wil je het hebben?

 

Iedereen loopt met een ijsje of met iets heel ongezonds in hun hand. Overal ruikt en lonkt het naar eten. Op de gekste tijden zitten mensen hele borden weg te werken in het zonnetje.

 27 april 2017

Hyperventilatie!

 

 

Hier heb ik al last van sinds mijn puberteit en ook al van alles aan geprobeerd. Dit laatste ben ik inmiddels al heel wat jaren klaar mee en heb het geaccepteerd.

 

Bij mij heeft het voornamelijk te maken met een angstaanval, stress of moeheid wanneer het komt opzetten. Ze zeggen dat je zelden flauwvalt bij hyperventilatie maar dat is toch echt bij mij wel het geval bij een erge aanval.

 

De laatste keer dat ik flauw viel was toen mijn moeder in het ziekenhuis lag. Het was een hele warme dag (waar ik heel slecht tegen kan en dan juist snel ga hyperventileren) en ik had weinig gegeten kan ik me nog herinneren.

 23 april 2017

Voeding en afvallen!

 

 

Als het om voeding gaat dan weet ik hier genoeg over te vertellen ivm mijn darmziekte. Maar ook als het gaat om afvallen.

 

Nee heb nooit overgewicht gehad en heb nooit voor een gezond streefgewicht moeten lijnen maar door veel medicatie gebruik tijdens opvlammingen schommel ik wel af en toe.

 

Ook heb ik aanleg want als ik me zou laten gaan dan zou ik wel overgewicht kunnen krijgen. Maar hierin heb ik een hele sterke wil. Kan heel goed lijnen en streng voor mezelf zijn. 

 21 april 2017

Pluk de dag!

 

Dit motto hebben jullie al vaker gehoord of gezien op mijn website en dat is gewoon simpelweg de waarheid.

Het leven is namelijk niet vanzelfsprekend en je druk maken om onbenullige dingen waarom zou je dat doen.

 

Ik zeg altijd, doe eens een rondje Sophia Kinderziekenhuis en dan praten we daarna verder. 

 

Mensen moeten altijd eerst iets zelf hebben meegemaakt voordat ze zich in anderen kunnen inleven. Ik heb dat altijd al wel gekund maar niet iedereen heeft dit besef.

  04 april 2017

Mama van een hartekind!

 

Heel veel mensen kennen de term hartekind niet en dat is logisch.

Ik had er ook liever niet zoveel van geweten.

 

Mijn dochter is geboren met een hartafwijking, zij had een groot VSD (gaatje in het tussenschot van de kamers van het hart) en een klein ASD (gaatje in het tussenschot van de boezems van het hart).

 

Tijdens mijn 20 weken echo zagen ze een zwart vlekje bij het hartje.

De artsen konden dit niet verklaren en er werd gesproken over het Syndroom van Down. Dat we daar rekening mee moesten houden.