Krachttraining!

 

 

Alweer een week geleden kreeg ik mijn derde infuus Inflectra. Het leek erop dat de vermoeidheid meeviel dit keer maar ik heb te vroeg gejuicht! De ene dag gaat het best goed, de andere dag kan ik mijn ogen echt niet open houden en is de bank mijn beste maatje. 

Sporten 

Krachttraining is en blijft mijn grootste passie en ik ben elke dag dankbaar dat ik dit nog mag en kan doen! In mijn vorige blog kon je lezen dat ik tussen de afspraak met de stomaverpleegkundige en het infuus in ben gaan trainen. Omdat ik bij de verpleegkundige een nieuw stomazakje moest plakken wist ik niet of dit voldoende gehecht zou zijn aan mijn huid als ik even later wilde sporten, het idee dat ik niet zou kunnen gaan maakte mijn dag ervoor al echt somber haha. Ik kan daar echt heel chagrijnig van worden dus toen de verpleegkundige maandag zei dat ik gewoon kon gaan sporten was ik dolgelukkig!

Woensdags ben ik weer gaan trainen, het zware benen schema! Ik voelde me tijdens het trainen niet lekker, niet fit en voelde ineens mijn temperatuur stijgen. Ik had er moeite mee, maar opgeven kan ik niet dus heb mijn training afgemaakt. Met een rood hoofd waar de damp vanaf kwam, maar wel met enige trots dat ik het toch weer geflikt had..... Of het heel slim was weet ik niet, maar ik heb het overleefd :) Midden in een training/schema stoppen is iets waar ik niet goed in ben, of ik moet echt letterlijk omvallen. En uiteindelijk ben je vaak sterker dan je zelf weet of denkt ;)

Vrijdags weer getraind, lekker pittig schema, langste van de week! Met vijf schouder oefeningen, drie voor de triceps en twee voor de buik. Ondanks dat mijn buik nog steeds gevoelig is vind ik dat ie wel weer aan het werk gezet moet worden, je moet toch ergens weer een beginnentje maken. Dus weer de volle 100% gegeven en dat heb ik geweten haha. Mijn buik voelt aan alsof ik zojuist weer geopereerd ben, pijnlijk! Maar ik weet dat dit maar een dag of twee zal zijn, dat het mijn lui geworden spieren zijn en dat het voor een goed doel is, dus ik draag de pijn!

Eigen shit

Ik ga koffie drinken bij mijn vriendin (de buurvrouw) We staan in de keuken en ze zet koffie en pakt wat lekkers erbij. Als ze naar de kamer wil lopen vraag ik of ik kan helpen en of ik iets moet pakken en meenemen. Zegt zij doodleuk ''sjouw jij je eigen shit maar'' waarop ik heel hard in de lach schiet. Serieus??? Dat doe ik al maanden, dat zeg je toch niet tegen een stoma patient, zeg ik lachend!! Ik draag mijn eigen shit elke dag mee hahaha. En zo kun je om een stoma ook flink galbakken en lol hebben, het is niet alleen maar vervelend!
Soms is het maar goed dat mensen niet kunnen horen wat voor een grapjes er over mijn stoma gemaakt worden, het is wel een hot item geworden ;) Ik wil ook niet dat het een zwaar onderwerp is en er mag gewoon over gepraat worden en hoe meer grapjes, hoe liever!

Personal training

Weer een training! Maar nu train ik niet volgens schema maar word ik getraind door mijn trainer Roy. Wat hij nou weer bedacht heeft.... Ik voel me eigenlijk niet zo lekker, mijn buik is gevoelig, rommelt en voel me wat zwakjes. Op de een of andere manier kan ik dat goed 'parkeren' en train!! Ik bikkel me door de training heen maar tijdens de laatste oefening slaat de moeheid toe en voel ik me zelfs misselijk. Het zijn ook geen kinderachtige trainingen/oefeningen dus de misselijkheid kan goed door het trainen komen. Maar in combinatie met de vermoeidheid, ik ben blij als de training erop zit! Ik maak het af met een kwartiertje rustig fietsen en ga dan even langs de winkel en bakker. Even snel drie slagroomsoesjes kopen voor de katten, mijn oudste mupke is jarig vandaag, 13 jaar geworden! Oude muts haha. Ik had ze iets lekkers beloofd en ondanks dat het maar katten zijn die niks snappen van wat je zegt, maakt belofte schuld! Eenmaal thuis geef ik ze alle drie een soesje, wacht tot deze leeg gesmikkeld zijn en duik dan snel op de bank en ben de rest van de dag echt helemaal niks meer waard. Voel me echt beroerd, alles tolt in mijn hoofd. Ik kijk naar mijn beste vriend 'netflix'

Ik ga vroeg naar bed want de wekker zal om 5:30 gaan en om 7:00 zit ik op mijn werk. Met voldoende slaap gaat dat zeker wel goed komen.

Tot de volgende blog lieve lezers :)

 
Reactie schrijven

Berichten: 0