Je leeft maar 1 keer!

  

Time flies!

Het is soms bizar hoe snel de tijd gaat…

Er is bijna een jaar voorbij! 

Wakker worden

Vorig jaar, 14 november balanceerde ik op het randje. Mijn moeder en zusjes die machteloos toe keken, niets konden doen behalve hopen dat ik wakker en beter zou worden. Nu bijna een jaar later wil ik er nog steeds niet aan denken hoe het voor mama, Hannah en Fenna  gevoeld moet hebben, maar dit is ook niet meer zo belangrijk! Ik werd wakker ☺ Dat is het enige wat telt.

Lichamelijk gezien werd ik wakker op 16 november 2016 op de intensive care van het ziekenhuis. Daar begon allereest het lichamelijke herstel. Letterlijk stapje voor stapje, totdat ik naar huis kon. 

Het psychische herstel duurde heel wat langer! Dat is vandaag de dag nog niet voorbij. Al is het natuurlijk niet meer zo heftig als in het begin, het zwakt af!

Na al het herstel ben ik nog vele malen vaker wakker geworden…. Hoe raar het ook klinkt, het lijkt wel of ik iets ernstigs nodig had om me echt ‘’wakker te schudden’’

Wijsheid in pacht

Het was een zwaar jaar, met veel ups en downs. Met tijden ook heel emotioneel, had soms het gevoel dat mijn hart in stukken geslagen was. Tranen hebben rijkelijk gevloeid!! Ik moest weer dealen met ontstekingen in mijn dikke darm, pijn, misselijkheid, me niet fit voelen, nieuwe medicatie en de bijwerkingen, altijd een zeurend gevoel in mijn buik, problemen met de stoma en mijn huid. 

Maar het was vooral een jaar van inzichten! Ik heb zo ontzettend veel geleerd ☺ Onder andere dat je iets kan zien als een probleem… maar zeker ook als een uitdaging! Het afgelopen jaar was één grote en wijze les voor me. 

Gezondheid

Na de heftige antibiotica kuur die ik gekregen had was mijn weerstand nul! Lager kon echt niet, drie keer achter elkaar was ik zo ziek, hoestte de longen uit mijn lijf en voelde me zo zwak. Totdat ik me volledig ben gaan storten op mijn ‘darmgezondheid’  Ik ben me snel gaan verdiepen in nog gezondere voeding en supplementen die mijn darmen zouden steunen om de balans terug te vinden. In enkele weken had ik mijn gezondheid naar een hoger niveau gegeten ;) hahaha. Ook ben ik probiotica gaan gebruiken, heb tijdelijk de dosis glutamine verhoogd en nam trouw al mijn vitamines. Tot een week of drie geleden ben ik niet meer ziek geweest! Bij elke hap groente zag ik de goede bacteriën vermeerderen in mijn buik! Bij elke hap dacht ik ‘’jullie krijgen mij niet klein’’ Met die mindset heb ik me gek gegeten aan groente, zelfs aan de groente die ik niet lekker vond, totdat ik het wel ging waarderen, ik voelde steeds meer en vaker waar ik het voor deed (en doe) Binnen een paar weken had ik mezelf weer fit en sterk!!!

Dichte deuren, afscheid en welkom

In het afgelopen jaar ben ik als persoon enorm gegroeid. Ik heb me los gemaakt van mensen die eigenlijk al een tijd niet goed meer bij me paste. Mensen die me lief waren, maar me niet inspireerde of motiveerde. Soms blijf je te lang bij mensen hangen omdat het zo’n gewenning is, omdat je bang bent alleen over te blijven en omdat je gewoon niet op wil geven. Maar mensen die niets positiefs toevoegen zijn vergif! Dat heb ik inmiddels wel geleerd ☺ Ik besefte dat ik liever alleen zou zijn, dan met de verkeerde mensen. Dat gaf me rust.
Er gingen een paar deuren dicht, maar er stonden al een paar andere deuren op een kier ☺ Ik ben me gaan richten op wat ik belangrijk vind. Op wat ik wil, op wat mij gelukkig maakt, op wie bij mij past, wie goed voor me is! 

Een korte tijd heb ik een aantal dichte deuren heel erg als verlies ervaren. Maar nu kan ik zeggen dat de keuzes die ik gemaakt heb (over hoe om te gaan met deuren die in mijn gezicht dicht gesmeten werden) heilzaam waren! Ik wilde niet langer in een gevoel van gemis leven terwijl ik zoveel heb om me een geliefd en zeer rijk mens te voelen ☺

Ik liet los wat me tegen hield en er kwamen zoveel mooie dingen op mijn pad. Onder andere het bloggen voor darmpower, met grote dank aan Shirley voor deze geweldige kans! Ook heb ik de man van mijn dromen ontmoet en de belangrijke mensen in zijn leven ☺ 

Egoïst ;)

Al heel lang hoor ik dat ik egoïstischer moet zijn, dat ik meer aan mezelf moet denken en niet altijd alleen maar voor anderen moet zorgen. Ik vond dat altijd zo’n domme uitspraak, egoïstisch gewoon hahahahaha. Maar ik denk dat ik het eindelijk begrijp! Het is mijn leven en ik wil eindelijk eens het beste voor mezelf. Ik wilde altijd aardig zijn, gaf elk pietpraatje aandacht, besteedde mijn tijd aan zoveel onbenullige dingen….en aan mensen die eigenlijk helemaal niet dicht bij me staan, mensen die ik stiekem niet eens echt boeiend vond. Maar ik vond het ongepast om niet sociaal te zijn/doen. Ik heb op een positieve manier meer ‘’schijt’’ gekregen aan dat soort dingen. 

Er zijn veel mensen die belangrijk voor me zijn, die ik liefheb en die mij liefhebben. Die er wel voor me zijn. Ik richt me steeds meer op die mensen en dat maakt mijn wereld mooier! 

Mijn moeder, zusjes & neefje, familie, goede vriendinnen en vrienden en mijn vriend met zijn aanhang, die zijn het belangrijkste… na mij dan ;) En niet te vergeten, degene die onvoorwaardelijk van me houden en me in alles gesteund hebben…mijn katten kindjes! 

Betekenis…

Wat ik ook geleerd heb het laatste jaar is dat heel veel mensen te pas en te onpas roepen ‘’Je leeft maar één keer’’  Ik kan het niet laten maar dan denk ik meteen, hoe weten zij dat?
Het wordt veelal gebruikt om bepaald gedrag goed te praten en recht te lullen, het wordt zelden gezegd omdat mensen daadwerkelijk de betekenis kennen haha. Ik denk dat als mensen werkelijk overtuigd zijn van het feit dat ze maar één keer leven, ze het leven wel een stuk ‘serieuzer’ zouden nemen ;) Niet serieus in de zin van niks mogen en niet meer kunnen genieten, maar wel op een manier dat ze dan ook zorgen dat ze die ene keer blijven leven! Ik heb wel bewezen dat gezond leven en genieten prima samen kunnen gaan….Balans. Je leven waarderen is goed voor jezelf zorgen, niet proberen er dan zo snel mogelijk doorheen te zijn ;)

Ik heb eigenlijk veel te veel geleerd het afgelopen jaar om allemaal in dit blog te kunnen verwerken.
Ik ben er in alle opzichten een beter mens door geworden, dat is wat telt! En het zal alleen maar beter worden met de beste coaches! 

Ik wil 14 november niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ik wil het leven vieren!!! Mijn zusje kwam met het briljante idee om mijn leven daar te vieren waar het gered werd. Dus met een select groepje ga ik die dag koffie drinken in het CWZ in Nijmegen ☺ Meer symbolisch kan niet toch. Proost!

 

Tot de volgende blog lieve lezers.
Reactie schrijven

Berichten: 0