Feest!

 

Een dubbele feestdag!

 

Vandaag ben ik alweer tien maanden samen met mijn levensreddende stoma! Wat gaat de tijd toch snel zeg….

 

Vroeg in de middag komt mijn vriend mij ophalen, we gaan samen naar een bruiloft. Op de valreep heb ik een outfit kunnen scoren maar had niet eens tijd om alles bij elkaar aan te passen en vooral even te checken of het allemaal stoma-proof was! Gelukkig zit alles prima, haartjes gedaan, make-up op, nieuwe nagellak in bijpassende kleur…. Klaar om te gaan!

 

Onderweg spookt er van alles door mijn hoofd. Altijd als ik iets ga ondernemen ben ik in het begin best nerveus en gespannen. Heb ik alle stomaspullen bij me. Weet ik waar ik terecht kan als het misgaat.

Maar deze dag is nog wat spannender, ik ken het bruidspaar nog niet zo lang, het is niet mijn dag dus ik knijp ‘m wel even en hoop nog harder dan anders dat alles goed zal gaan!

 

Als we net zitten, vlak voordat de ceremonie begint merk ik dat ik echt al mijn spieren aanspan, zo bang ben ik dat het mis zal gaan. Ik adem een paar keer diep in en uit! Relax Suus!

 

De trouwambtenaar begint te praten…. En al snel blijkt het geen doorsnee praatje te zijn, hij is ook cabaretier! Hilarisch, zo leuk heb ik het niet eerder meegemaakt, ik lach me rot en voel mijn lijf wat ontspannen! Net toen de trouwambtenaar vertelde dat Suus Berns het boeket mag vangen aan het einde van de avond ontdekte ik dat het plafond ook heel mooi was ;) Haha. De ceremonie was echt super leuk.

 

Daarna felicitaties, borrelen, taart eten, dineren en feesten! Het was een onwijs leuke dag/avond!

 

Na afloop zijn mijn vriend en ik met nog een ander bevriend stel van het bruidspaar naar het hotel gebracht, al liet de taxi wel lang op zich wachten.

 

De ochtend na de bruiloft kwam ik er pas echt goed achter hoe leuk we het gehad hebben haha. Toen ik overeind kwam draaide de kamer best snel…. Een schoen lag links in de kamer, de andere, rechts.

In het midden daarvan lag mijn jas in een hoopje op de vloer. En ik herinnerde me ook vaag dat ik op het bed had staan springen. Haha, dat was ‘iets te diep in het glaasje gekeken’ dus…. Maar mijn stomazakje zat nog waar ik haar voor het laatst had gezien ;) Die heeft de hele bruiloft keurig overleefd!

 

De dagen erna

 

Het kersverse bruidspaar kwam ons ophalen bij het hotel en met z’n zessen zijn we naar een ander hotel gereden om te lunchen. Dat was wederom heel gezellig.

 

De rest van de dag hebben mijn vriend en ik niet heel veel meer gedaan dan bankzaken en films kijken, hoe vreemd  Lekker een lamdagje samen, niks mis mee na zo’n geweldig feest!

 

Zaterdags zijn we naar Amsterdam gereden om daar met de SLK club te gaan rijden. Ook dit was een leuke en fijne dag. In de middag met de hele club ergens lunchen en na de rit met z’n allen nog wat gedronken. Het was leuk om eens mee te maken! Beetje rijden op plekken waar je anders nooit zou komen, veel leuke straatjes gezien, muziekje aan…. Gewoon gezellig!

 

En omdat het zo’n rustig weekend was haha zijn we zondags naar de moeder van mijn vriend gegaan, het welbekende voorstel rondje ;) Wat een leuke vrouw! Even koffie drinken werd drieënhalf uur, koffie en een fles wijn! En veel gezellig babbelen!

 

Zaterdag 23-9-2017

 

Vandaag ging ik met een vriendin van mijn vriend mee als proefkonijn ;) Ze had een model nodig om acryl nagels bij te zetten. Altijd in voor gezelligheid en beauty dus op naar de praktijk dag! Was een lange dag, maar leuk, gezellig en leerzaam! En ze heeft het super goed gedaan, ben blij met mijn mooie, lange nagels .

 

Halverwege die dag gebeurde waar ik altijd zo huiverig voor ben, het zakje begon los te laten… NEEEEEEEE! Bah! Dus met mijn stoma – kit naar het toilet en dan bedenken dat je ineens lange nagels hebt die nog niet mooi glad gevijld zijn hahahaha, help! Niet in paniek raken, even een keer diep in- en uitademen en doen wat ik moet doen! Stapje voor stapje, rustig aan…… het lukte!!!! Een zucht van opluchting! Elke overwinning is er één. Als je rustig blijft lukt alles zoveel beter!

 

‘s Avonds op bezoek bij de zus van mijn vriend. Voor de verandering een wijntje drinken ;) haha. Was gezellig, borrelen en ouwehoeren! 

 

26-9-2017 Controle afspraak 

 

Eindelijk mijn controle afspraak bij mijn arts. De laatste weken toch geregeld momenten gehad dat ik me niet lekker voelde, pijn had en niet zo fit was.

Ze hadden bloed geprikt op de medicijnspiegel van de Inflectra en van de Thiosix maar had van beide nog geen uitslag. Ik was een beetje bang dag mijn lichaam antistoffen aanmaakte tegen de inflectra en dat ik me daarom zo voelde. Het tegendeel blijkt waar…. Ik maak geen antistoffen aan en de spiegel was hoog!!

 

De inflectra mag omlaag  Hoe minder zooi in mijn lijf hoe beter!! Ik was zo verbaasd, nog steeds wel een beetje. Maar het is zeker positief. Wie weet worden de ontstekingen minder. De darm kan ook ontstekingsachtige klachten geven omdat er geen ontlasting doorheen komt. Je darm heeft poep nodig om goed te kunnen functioneren, dus misschien is mijn dikke darm wat geïrriteerd zonder nog echt ontstoken te zijn.

 

Ik voel de dikke darm goed, constant een beetje pijn, zeurend. Niet ernstig maar wel vrijwel altijd wat aanwezig! De spiegel van de Thiosix is op het randje maar ze is tevreden. In januari/februari krijg ik weer een scopie, ik ben heel benieuwd. Tot die tijd lekker doorgaan zoals ik bezig ben en extra hard kei positief denken/zijn!

 

Shit…..

 

Tja, om in stijl af te sluiten….. Ik blog tenslotte over mijn leven met een stoma dus schaamte doe ik niet meer aan. Zojuist moest ik een sprintje naar de wc trekken omdat ik een volle zak had (haha het blijft gewoon leuk om te zeggen) Zo vol dat ik in een opwelling besloot dat gaan zitten niet meer haalbaar was en dus ongegeneerd als een man voor de wc ging staan, het zakje pakte en open maakte en ook meteen dacht….. SHIT!!!

 

Haha de druk was zo groot dat het netjes gezegd niet IN de wc terecht kwam hahahahaha. De details laat ik  achterwege, maar dat werd schoonmaken. Soms zou ik erom huilen, er vreselijk van balen. Nu moest ik er eigenlijk gewoon hard om lachen, ik zag het gezicht van mijn neefje al voor me…. die tante Suus altijd om een poep verhaal vraagt ;) Die krijgt hij 

Huilen en balen mag soms! Maar het brengt je weinig…….. en al helemaal geen dweil ;)

 

Tot de volgende blog lieve lezers 

 

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Matty (vrijdag, 29 september 2017 20:41)

    Dag lieve Suus wat heb je een heerlijke dagen achter de rug en wat een angst om je stoma. Had je mijn verhaal gelezen over mijn bezoek aan de Kringloop winkel Noppes in Zaandam? Wat een ellende was dat en wat raakte ik overstuur ik liep in paniek jankend door die winkel en wat ik allemaal geschreeuwd heb oeps.
    Liefs van een stoma maatjexx