Laatste loodjes!

 

De meeste mensen kennen de uitspraak wel 'De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst'

Ik moet zeggen dat ik me sinds kort hier echt in kan vinden, al had ik dat eigenlijk nooit gedacht.

Het verlossende woord is mij laatst gegeven dat ik definitief op de wachtlijst ben gezet voor mijn grote operatie. De coloectomie, oftewel dat de gehele dikke darm wordt verwijderd. Een heftige operatie waar 4 uur voor wordt ingepland. Binnen nu en 6 weken ( op zijn hoogst 8 weken, ze pinnen zich uiteraard nergens op vast! Wat logisch is. )

ontvang ik mijn oproep met de datum voor de operatie. Eigenlijk zou ik nu dus verwachten van mezelf dat ik een boost  zou krijgen en me ,in ieder geval psychisch, beter zou voelen. Niks lijkt minder waar te zijn! 

Ik wil heel veel, het huis aanpakken waar mijn man en ik eigenlijk druk mee zijn. Met mijn paarden bezig, het huishouden doen, tijd besteden aan mijn uiterlijk en lekker eten maken. Maar oef.. wat laat mijn lichaam me vies in de steek zeg. Het valt me nu opeens veel zwaarder dan voorheen dat dit lichaam niet met me mee wilt werken. 

Vol enthousiasme en passie plan ik dingen in met mijn man om te gaan doen. Hier en daar klussen en naar woonwinkels om mooie spullen te halen voor ons huis dat ooit toch is af moet komen. 

Om vervolgens met tranen in mijn ogen te moeten zeggen sorry lieverd maar het gaat niet.. ik voel me echt heel naar. 

Wat ben ik dan toch boos, en teleurgesteld, meer dan anders! Het zal er vast ook wel mee te maken hebben dat ik nu misschien ongeduldig begin te worden. Juist omdat het nu allemaal zo dichtbij is,  eindelijk, lijk ik niet meer te kunnen wachten. Maakt het daar boven in mijn bolletje niet bepaald makkelijker! 

Aan de andere kant kan ik het ook positief zien. Er is een groot deel aan 'strijdlust' terug gekomen. Ik kijk op tegen de revalidatie periode van 2 a 3 maanden, omdat ik het best een lange tijd vind. Maar ik kijk er ook naar uit! Want dan kan ik eindelijk langzaam aan beginnen met het oppakken van mijn leven, en wat moet dat goed gaan voelen. 

Elke dag een beetje meer, elke dag dichterbij mijn doelen komen en me weer gezond en goed gaan voelen. Ik kijk uit naar het mogen opbouwen en mezelf weer sterker zien worden. En weer genieten van het leven, ook de kleine simpele dingen die de meeste mensen voor lief zullen nemen. 

 

Ik ben er klaar voor, more than ever. De laatste weken, laatste loodjes, zijn in gegaan.

 
Reactie schrijven

Berichten: 2
  • #1

    Suus (vrijdag, 15 september 2017 21:09)

    Goed blog meis, spannende tijd! Komt helemaal goed :) sterkte en succes met de laatste loodjes

  • #2

    Savannah (zaterdag, 16 september 2017 20:47)

    Dankjewel Suus! Super lief!! <3