We love the 90's!!

  

Hallo lieve lezers ☺ 

Mijn laatste blogs waren vrij heftig om te schrijven! Alle emoties kwamen voorbij en ik heb het even moeten laten zakken voordat ik aan een nieuw blog wilde beginnen! En dit blog is dan ook wat ‘luchtiger’ na alle zware kost .

Vijfde keer Inflectra 

Op 14 augustus kreeg ik voor de vijfde keer medicatie via het infuus. Omdat ik het vermoeden had dat het uurtje de vorige keer wat te heftig was voor mijn lijf hebben ze het terug gezet naar twee uur. En inderdaad, dit keer voelde het weer zoals de eerste drie keren in de opbouw fase. Sterker nog, ik heb er echt nauwelijks last van gehad. De vermoeidheid bleef weg en zelfs het depressieve gevoel heb ik niet ervaren….. Voor ze het infuus aansloten hebben ze bloed geprikt op de medicijnspiegel van de Inflectra en op antistoffen, ik heb er nog geen uitslag van. Ik merk wel dat ik weer wat meer bloed verlies, dat duidt wel op een ontsteking denk ik, dus dan zou het medicijn nog niet goed aanslaan lijkt me. Maar de tijd van erge zorgen maken is voorbij. Ik vertrouw mijn lichaam weer, ik vertrouw op mijn gezonde leefstijl en op de arts! Uiteindelijk zal het goed komen en zolang ik kan doen wat ik graag doe…. Klaag ik niet! 

Krachttraining 

Dit is dus wat ik zo graag doe ☺ En dit gaat op het moment als een speer. Mijn trainer heeft echt killer schema’s gemaakt en hoewel ze inderdaad goed pittig zijn bikkel ik me er doorheen. Soms zet ik zelfs nog een tandje bij door erna nog wat touwtjespringen toe te voegen en wat extra cardio. Blijkbaar ga ik soms zo tekeer dat andere mensen me al bezorgd aanspreken…. Of ik wel oplet, niet te hard train en of ik niet teveel doe. Ik vind het wel lief, maar toch ken ik mijn lichaam het beste. Nu gaat het een periode goed en wil ik er alles uithalen! Ik eet goed, drink goed, rust genoeg en ken mijn grenzen een stuk beter. Wat wel heel vervelend is…. Ik krijg heel snel een rode kop, kan mijn warmte niet goed kwijt en soms gaat doorademen wat lastiger…. Dit heb ik sinds de Inflectra. Ik denk dat het bijwerkingen van dit medicijn zijn, samen met de warmte /benauwdheid buiten. Maar ik hou het in de gaten. Mijn conditie en kracht gaan met sprongen vooruit en dit motiveert mij alleen maar  om meer te willen. Ik denk dat ik er nu eerlijk voor uit durf te komen..  Ik ben verslaafd ☺ Er komt weer een periode dat het sporten op een lager pitje moet, dus neem ik het er nu lekker van ;) 

Leuke energie

Gelukkig heb ik ook weer wat meer energie en doe veel leuke dingen. Ik vind het na vorig jaar belangrijker dan ooit om veel dingen te ondernemen en leuke herinneringen te maken ☺ Zo ben ik de afgelopen tijd geregeld uit eten geweest met vriendinnen. Ik ben flink aan het opruimen in huis en aan het schilderen. Afgelopen week ben ik voor het eerst in lange tijd bij mijn oma geweest, wat was het ontzettend fijn om even bij haar te zijn. Mijn oma is 89 en reist niet veel meer. Ik woon drie hoog dus oma zou nooit hier kunnen komen. En ik heb nog niet ver gereisd sinds ik mijn stoma heb, dit blijft een dingetje. Maar mijn beste vriendin moest in Zutphen zijn en ik kon meerijden. Zo fijn. Ik had oma vanaf december al niet meer gezien, nu konden we eindelijk even bij kletsen ☺ 

De dag daarna ben ik met Bianca, mijn zusje en een goede vriend van mijn zusje naar de Ikea geweest. Heel vreemd, maar ik kom altijd met veel meer naar buiten dan dat er op het lijstje stond haha. Was een leuke en gezellige middag. 

Stoma 

De zomer vind ik toch wel lastig! Ik heb vrij weinig problemen met mijn stoma, mede omdat ik erg oplettend ben. Ik weet dat de plak rondom de stoma wat sneller/makkelijker los kan laten door het vele zweten en de warmte. Dus ik check bijna doorlopend of alles nog goed zit haha. Soms lijkt het alsof er een tunneltje ontstaat en lijkt het zakje wat los te komen, maar als ik het dan even goed aanduw valt het allemaal best mee en houdt ze het vaak gewoon de twee dagen vol. Laatst had ik in de nacht een beginnende lekkage, dit was pas de tweede echte lekkage en Godzijdank was ik net op tijd wakker. Spannend, want de nacht erna sliep ik voor het eerst sinds ik mijn stoma heb niet thuis, gelukkig is alles goed gegaan. En hoe langer ik met ‘haar’ samen ben, hoe relaxter ik zelf word. Het is maar poep denk ik vaak, mocht het fout gaan is er nog steeds weinig aan de hand. Het is eigenlijk nauwelijks nog een issue, al jeukt ze soms verschrikkelijk of irriteert de huid wel eens flink. Ideaal zal het nooit zijn, een probleem kan ik het ook niet noemen. Ik zit in een besloten groep op Facebook, met allemaal lotgenootjes en vaak meng ik me niet eens in gesprekken omdat ik het zo goed heb…. Ik lees zoveel horror verhalen, zoveel ellende….. Mijn ziekte en stoma staan me vrij weinig in de weg. Tuurlijk, ik ben ziek en draag een stoma, maar ik leef er zo min  mogelijk naar, denk positief, doe wat ik wil, kan bijna alles eten en drinken enz. Lucky me ☺ 

We love the 90’s

Zaterdag 26 augustus was het dan zo ver, voor mij het laatste festival van het jaar. Het contact over de stoma spullen verliep zo stroef, bleek dat ik mailde met het bedrijf dat de beveiliging regelde, niet met de organisatie zelf. Die scoorde geen punten zeg. Twee keer gemaild, twee keer gebeld en drie van die vier keer ben ik zwaar genegeerd!! Zo bot en lomp. Ik wilde toestemming om mijn stoma verzorgingsspullen  mee te mogen nemen en uiteindelijk, na contact met de organisatie zelf was het zo geregeld. Goede reclame, dat beveiligingsbedrijf…. NIET dus ☹ wat een onbeschofte pipo’s. 

Samen met Bianca ging ik die kant op. Bij de ingang trof ik een vriendin met haar vriend. Kelly kwam rond 16:00. Het weer was heerlijk, warm en zonnig! Gewoon zoals het hoort te zijn op zo’n dag. De muziek, ja die is gewoon vet cool haha. Allemaal van die lekkere, klassieke meezingers! De sfeer is altijd fantastisch daar. Dat vind ik aan dit festival ook gewoon het leukste, allemaal fijne en aardige feest mensen! 

Toen we net die kant op wilden gaan dacht ik weer eens dat het stomazakje niet goed zat maar we hebben het volgehouden. Geregeld voel ik op de automatische piloot, zelfs na zoveel biertjes! Haha. 

Ik heb weer maximaal genoten, wat een top feest, wat een top dag! Leuke club mensen, goed weer en lekkere muziek doen echt wonderen! 

Ik ben heel benieuwd hoe jullie lezers omgaan met je ziekte en/of stoma! En wat jullie doen om zoveel mogelijk te genieten van je leven, laat het me weten in een reactie…. 

  

Tot de volgende blog lieve lezers
Reactie schrijven

Berichten: 2
  • #1

    Maartje Matty (vrijdag, 01 september 2017 16:30)

    Ik heb lekkker zitten genieten can je verhaal�

  • #2

    Suus (vrijdag, 01 september 2017 17:00)

    Dank je Matty :) leuk dat je mijn blogs leest!