Perencake!

kruiskoekjes

 

Lekker om in de herfst of winter te bereiden. Het is geen taart voor de slanke lijn!

 

15 min

40 min

8 pers

 

Ingrediënten:

peren:

65 gr lichtbruine basterdsuiker

30 ml perensap

3 grote handperen

1 tl kaneelpoeder

cake:

180 gr zachte boter

150 gr rietsuiker

3 grote eieren

360 ml karnemelk

325 gr zelfrijzend bakmeel

2 el chai kruidenmix

1 snufje zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de bodem van een ronde (26 cm) bakvorm met bakpapier. Vet de bakvorm in met olie of boter.

Doe de basterdsuiker, perensap en kaneel in een pannetje, verhit dit en laat het karamelliseren.

Schil ondertussen de peren, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Leg de peren op de bodem van de bakvorm en giet hierover de karamel.

Klop met een mixer de boter met de rietsuiker tot een luchtige en romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een homogene massa. Klop dan de karnemelk erdoor.

Meng met een lepel de bloem, kruidenmix en zout door het beslag.

Giet het beslag over de peren in de bakvorm.

Zet de taart in de oven en bak deze ongeveer 40-50 minuten. Check met een satéprikker of de taart gaar is. Haal dan uit de oven en laat 5 minuten staan. 

Leg een taartschaal op de bakvorm en keer deze snel om zodat de taart met de peren boven, op de taartschaal komt te liggen. 

Serveer eventueel met een dot slagroom.

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0