Snelle lunch salade!

kruiskoekjes

 

Benodigheden:

 

1 kleine kipfilet 

4 bladeren romaine sla

1 hand kiem groentes

2 eetlepels zilveruitjes

¼ appel 

klein handje feta kaas

2 eetlepels balsamico dressing

peper, zout en paprika poeder

 

Bereidingswijze:

 

Pak de kipfilet en sla deze wat platter ( Ongeveer 1,5 cm dik overal ) Dit kun je doen met een pan of vleeshamertje. Om het goed hygiënisch te houden kun je de kipfilet tussen twee velletjes cellofaan doen of in een boterhamzakje!

Bestrooi erna met peper en zout naar smaak en een beetje paprika poeder aan beide kanten. Smeer vervolgens in met wat olie, mijn voorkeur ligt bij koolzaadolie, heerlijk.

Vervolgens de kipfilet op een hete gril pan, ongeveer 4 minuten per kant grillen of zoals ik het doe, in de tosti grill, dan hoeft hij er uberhaupt maar 4 minuten in, lekker snel en simpel!

Ondertussen scheur je de bladeren van de romaine sla in stukje en was je deze even goed af. Doe ze erna in de kom waar je de salade in wilt opbouwen en doe hierbij de zilverui en kiemgroentes. ( Ik heb altijd de kiem groentes van de jumbo, geven een lekker crunch en erg gezond voor je! ) Snijd nu ¼ van een appel in klein reepjes, met de schil, en dit mag ook in de kom. 

Je kunt feta uit een potje nemen die in olie wordt bewaard of een pak feta. Bij de variant in de pot wel eventjes de olie er een beetje afspoelen, bij die uit pak kun je de feta gewoon brokkelen in stukjes die je zelf lekker vindt. 

Ondertussen kun je de kipfilet van de grill af halen en even een beetje laten afkoelen en vervolgens in reepjes of stukjes snijden. Dit doe je dan samen met de balsamico dressing in de kom, even roeren, en klaar is je snelle lunch salade!

 

Eet smakelijk!


Reactie schrijven

Berichten: 0