Oreo cheesecake

kruiskoekjes

 

 

Ingrediënten oreo cheesecake:

 

200 gram Oreo

50 gram ongezouten roomboter + boter om in te vetten

100 gram witte chocolade

250 milliliter slagroom

200 gram monchou of andere roomkaas

100 gram pure chocolade

Mini-Oreo of gewone om te decoreren.

 

Bereiding:

 

Vet een springvorm van ongeveer 20 centimeter doorsnede in met boter en leg eventueel een vel bakpapier op de bodem van de springvorm zodat de taart er makkelijker uit kan komen.

Verkruimel 100 gram van de Oreokoekjes. Dit kun je doen met een keukenmachine maar als je deze niet hebt kun je ze ook in een boterhamzakje doen en er bijvoorbeeld met een deegroller op slaan.

Smelt de ongezouten roomboter in een steelpannetje of in de magnetron.

Vermeng de verkruimelde koekjes met de boter.

Gebruik de koekjes om een bodem te maken in de springvorm. Dit kun je doen door de koekjes goed te verdelen over de springvorm en dan met de bolle kant van een lepel alles goed aan te drukken.

Zet de bodem in de koelkast zodat de boter hard kan worden.

Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron.

Vermeng de slagroom en de monchou tot een glad geheel. Als de chocolade iets is afgekoeld voeg je deze toe aan het roomkaasmengsel.

Hak de overige 100 gram Oreokoekjes grof en spatel deze door het roomkaasmengsel. Als alles goed vermengd is kun je nu de vulling op de bodem scheppen.

Strijk de vulling glad en zet de taart in de koelkast om op te stijven. Dit moet minimaal 4 uur in de koelkast of 2 uur in de vriezer. Kies je ervoor om de taart in de vriezer op te laten stijven dan moet deze minimaal 30 minuten voor het aansnijden in de koelkast gezet worden.

Als de taart is opgesteven smelt je de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Strijk de chocolade uit over de taart. Zorg dat je dan snel de decoratie op de taart plaatst voordat de chocolade uithard.

Nu de oreo cheesecake klaar is, vergeet er vooral niet van te genieten!

 

www.uitdekeukenvanroos.wordpress.com

 

 

 

 


Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Joanne (donderdag, 10 augustus 2017 12:03)

    Oeh, dat is inderdaad genieten! Ziet er lekker uit hoor :)