Trots op mezelf!

 

Na 4 weken heerlijk in Zeeland te zijn geweest op vakantie in ons eigen huisje, zijn we weer terug in het grijze zuid-holland. 

 

Ik heb daar altijd zo’n moeite mee als ik de Brienenoord op rij en al die gebouwen dicht op elkaar zie en amper gras of laat staan zand om je heen. 

 

Binnen 10 jaar zou ik heel graag met mijn hele hebben en houden richting Zeeland vertrekken! Dat is wel mijn doel!

 

Maar wat ik het over wilde hebben is het eten tijdens de vakantie. Zoals jullie weten, heb ik een jaar geleden het roer om gegooid qua eten. Beginnend om de medicatie kilo’s eraf te krijgen en toen doorgeslagen omdat mijn darmen het ineens zo goed deden met deze grote verandering. 

 

Dit was mijn tweede vakantie met deze nieuwe eetgewoonte. In de meivakantie twee weken en nu vier weken. Omdat je met zn allen bent, gezelligheid, terrasjes, veel buiten de deur, wordt je natuurlijk blootgesteld aan van alles. 

 

Toch heb ik mezelf heel goed in balans gehouden, nog steeds de 80/20 regel en de dingen laten staan waar ik van weet dat het mijn darmen geen goed doet. 

 

Ik had van te voren al aangegeven, wat jullie doen moet jezelf weten (mijn ouders waren ook mee) maar ik ga maar 1x per week uiteten en de rest wat ik eet is gewoon goeie shit.

 

Dit heb ik ook 4 weken zo gedaan, gewoon gekookt tussendoor en 1x lekker eten waar ik trek in had. Tenminste nog steeds wel datgene waarvan ik weet dat het goed valt. Dus dat is dan meestal pizza, sate of een visgerecht. Dat zijn de dingen die bijna altijd gewoon prima gaan.

 

Lunchen deden we natuurlijk ook soms ergens en dan nam ik of een tosti of een salade (zonder uitjes). Ik hield dan wel weer rekening met de rest van de dag qua calorieën, omdat ik normaal niet groot lunch. Hooguit twee crackers.

 

Heb op een appeltaart na (die is zooooo lekker in ons dorpje) geen uitzondering gemaakt. Mijn lichaam vraagt niet meer naar zoetigheid en mijn darmen zijn gelukkig.

 

Heb je dan helemaal geen last gehad? Natuurlijk gaan de pieken nooit zonder een klein dalletje maar het herstel is gewoon sneller dan voorheen. 

 

Nu thuis, doe ik eigenlijk niet anders dan wat ik op vakantie deed. Alleen let er wel op dat ik nu weer minder brood/broodjes eet. Want dat doe je in vakantie meer met lunchen of verse broodjes halen bij de bakker. Dit doe ik thuis zelden.

 

Al met al ben ik dus echt trots op mezelf en op mijn darmen!

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 4
 • #1

  Suus (woensdag, 09 augustus 2017 09:05)

  Echt goed! Op vakantie zou ik minder streng zijn voor mezelf haha dus je mag terecht trots zijn op jezelf en je discipline!!!
  :)

 • #2

  Shirley (woensdag, 09 augustus 2017 09:30)

  Darmpower�

 • #3

  Melanie (donderdag, 10 augustus 2017 22:48)

  Wat fijn dat je je weet wat voor jouw lichaam werkt en dat je het nu in balans hebt. Nu een goeie vriendin van me een vriend met Chrone heeft, zie ik van dichtbij wat de ziekte met je kan doen. En wat betreft de stad binnen rijden. Als voormalig Rotterdammer gast mijn hartje sneller kloppen van de kuip. Maar snap je echt wel, Zeeland is zo mooie een fijn stukje NL.

 • #4

  Shirley (vrijdag, 11 augustus 2017 07:50)

  Melanie:

  Voor nu werkt het en ben ik heel blij mee. Ik ken de downs van de ziekte dus weet dat alles tijdelijk is. Dus geniet nu extra.