Kruidkoekjes

kruiskoekjes

 

Deze Kruidkoeken zijn een lekkere traktatie op 5 december (en natuurlijk ook het hele jaar door). Lekkere roomboterkoeken met koekkruiden.

 

Ingrediënten 30 stuks:

 

150 gr roomboter, zacht

200 gr (riet)suiker

2 el honing

1 ei

300 gr zelfrijzend bloem

1 snufje zout

2 eetl koekkruiden

1 tl kaneelpoeder

1 tl gemberpoeder

 

Bereiding:

 

Klop de roomboter met de suiker en honing. Voeg het ei toe en mix alles door elkaar.

Voeg dan de bloem en kruiden toe en kneed met je handen tot een deeg.

Leg een lang stuk plastic folie op het aanrecht en verdeel daar het deeg op. Rol op tot een dunne lange slang en leg dit ongeveer 50 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit het folie op een snijplank. Snijd ongeveer 30 plakken van 1 cm uit de rol. Leg deze op een (of 2) bakplaat voorzien van bakpapier. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes (ze lopen nog wat uit).

Bak de koekjes in 15 minuten en haal ze dan uit de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

 

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0