Chocoladetaart zonder bloem

Chocoladetaart

 

 

Ingrediënten:

 

250 gram donkere chocolade (minstens 50% cacaogehalte)
2 eetlepels cognac
2 eetlepels espresso
200 gram rietsuiker (of palmsuiker)
200 gram koude boterblokjes
250 gram amandelmeel
6 eieren
1 theelepel vanillesuiker

1 sinaasappel, rasp ervan

1 doosje frambozen

 

Bereiding:

 

Oven voorverwarmen op 170 ̊C.

Springvorm (22 cm doorsnee) insmeren met boter en bekleden met bakpapier. 

Splits de eieren. Klop de 6 eiwitten stijf.

De chocolade au-bain-marie smelten boven een pan heet water (zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt anders wordt de chocolade te heet).

Voeg koffie en cognac toe, roer de chocolade door terwijl dit langzaam smelt.
Voeg dan de suiker en de boterblokjes toe en roer dit goed door. 

Haal het van het vuur en roer het amandelmeel erdoorheen.

Voeg de 6 eidooiers toe en weer doorroeren voeg dan de vanille toe.

Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag. 

Doe alles in de springvorm, dek het af met aluminiumfolie en bak de taart ongeveer 50-60 minuten in de oven. 

Als de taart is afgekoeld, kan je deze versieren met slagroom en/of chocoladeschaafsel of frambozen.

 

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0