Chronisch ziek en hobby's!

 

Net zoals met werken en sporten, zijn hobby’s voor mij net zo’n probleem voor mijn lichaam. Dan zou je denken, ja maar voor een hobby kies je toch zelf en kan je rekening houden met wat je wel en niet kan. Dat klopt in zekere zin maar niet met alle hobby’s. 

 

Boek lezen doe ik bijvoorbeeld graag (hoewel het er soms weinig van komt) en dat is natuurlijk niet belastend en kan ik gewoon zonder problemen doen.  Nu gaan wel mijn ogen achteruit, schijnt iets met leeftijd te maken te hebben, maar dat is weer een heel ander onderwerp haha.

 

Winkelen is ook een hobby van mij, daar ben ik tenslotte een echte vrouw voor. Dit slenteren daar ben ik echt versleten van als ik thuis kom. Dan kan ik ook echt niks meer ondernemen verder die dag. Ja ik heb alleen maar leuk in de winkels gekeken en leuke dingen gekocht en ja dan ben ik echt moe. 

 

Zoals de meeste trouwe volgers weten, ben ik gek op bakken en sta ik graag in de keuken om iets lekkers te maken. Nu is een cake, kwarktaart, bananenbrood enz onderhand niet belastend meer voor mij. Maar een taart is een ander verhaal.

 

Dit komt vooral door de tijd dat je daar mee bezig bent maar vooral ook in mijn karakter. Ik wil perfectie en aangezien een taart leeft en geen enkele dezelfde is, is dat elke keer weer een uitdaging. Het moet gaan zoals ik dat in mijn hoofd heb en dit gaat natuurlijk niet altijd. Dan komt er stress en als ik er dan ook nog eens lang mee bezig ben dan komt er moeheid. Dit samen mensen, is geen goede combinatie!

 

Er zijn dingen met deze ziekte waar ik me na zoveel jaren echt bij neergelegd heb en niet eens meer van wakker lig. Het is zo en ik heb er meer leren dealen. 

 

Maar dat ik met werken, sporten en hobby’s soms zo last heb van dat lijf wat tegenwerkt, daar word ik nog steeds verdrietig van.

Dan denk ik echt vaak nog, waarom mag ik nou niet ergens van kunnen genieten. 

 

Ik moet al met elke kruimel oppassen die er naar binnen gaat, ik moet al mijn dag zo inplannen dat het haalbaar is, ik heb al veel vriendschappen moeten laten gaan omdat ik gewoon niet die vriendin kan zijn die ze verwachten, ik moet al…….en ga zo maar door.

 

Jullie kennen mij inmiddels wel en dat ik echt leef met de dag en met humor er het beste van maak maar ook ik ben maar een mens en klaag ook weleens.


 
Reactie schrijven

Berichten: 0