Broodpudding met kersen en chocolade

Broodpudding met kersen en chocolade

 

 

Na een feestje hield ik nog een stokbrood over en heb dit verwerkt in dit dessert. Je kunt natuurlijk ook 'oude' boterhammen hiervoor gebruiken.

 

Ingredienten:

1 stokbrood
200 ml melk

200 ml room
3 eieren

3 eetl (riet)suiker
1 merg van een vanillestokje
150 gr kersen, ontpit

75 gram donkere chocolade, in stukjes gehakt
1 tl kaneel
3 klontjes boter
1 eetl rietsuiker 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Snijd het stokbrood in plakjes.

Kluts de melk, room, eieren, suiker, vanille en kaneel door elkaar.

Leg het stokbrood dakpansgewijs in de ovenschaal en giet het mengsel eroverheen (zorg dat al het suikerbrood nat is). Verdeel de kersen en chocoladestukjes eroverheen. Strooi er wat rietsuiker over voor een krokante topping.

Zet in de oven voor 30-35 minuten.

Serveer lauwwarm.

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0