Bramen muffins

Bramen muffins

 

 

Zoveel bramen in de tuin, dus ook maar verwerken in muffins

 

Ingrediënten:

 

150 g zelfrijzend bloem

75 gram roggemeel (volkoren)

25 gram kokosrasp

1 theel bakpoeder

 1 theel kaneel 

1 snufje zout 

2 eieren 

125 gram rietsuiker + een beetje

125 gram Griekse yoghurt 

75 gram kokosolie 

2 rijpe bananen 

150 gram bramen

 

extra nodig:

12 papieren cupcakevormpjes

muffinbakblik met 12 holtes

satéprikker

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een ruime kom. 

Pel en prak de bananen. Klop de eieren los met de yoghurt en meng met de suiker en kokosolie. Spatel door het bloemmengsel samen met de banaan.

Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 eetlepels het beslag erover. Verdeel de bramen over de vormpjes, druk ze enigszins in het beslag en strooi er een beetje suiker over.

Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. 

Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. 

Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.

 

Hanneke de Jonge

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0