Aardbeien kwarkmuffins

Aardbeien kwarkmuffins

 

 

Een verwennerij op de zondagmorgen.

 

Ingrediënten 12 stuks:

 

2 eieren

125 gram (riet)suiker + extra

200 gram kwark

250 gram zelfrijzend bloem

1 el bakpoeder

60 gram kokosolie, gesmolten

1 sinaasappel, rasp ervan

eventueel 1 scheut melk

150 gram aardbeien, schoongemaakt, kroontjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Klop in een grote kom de eieren luchtig met de suiker. Mix de kwark er door heen.

Voeg de overige ingrediënten en meng het in de kom, hoeft geen super glad beslag te zijn.

Als het te dik lijkt, voeg dan een beetje melk toe.

Leg papieren vormpjes in het muffin bakblik. Verdeel het beslag hierin (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen) en strooi wat rietsuiker op de muffins.

Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven. 

Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.

Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 

 

Hanneke de Jonge

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl


 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0