Controle MDL-arts

 

Afgelopen vrijdag moest ik weer op controle bij de MDL-arts. Dit is pas de tweede keer dat ik haar had want mijn arts is helaas met pensioen gegaan. Wat een wereld man was dat, die voelde mij heel goed aan. We hadden een enorme klik, een soort vader gevoel had ik bij hem. Vond het dus erg moeilijk om weer in een ander vertrouwen te krijgen.

 

Nu is deze vrouwelijke arts ook echt heel fijn. Ook nu de tweede ontmoeting beviel mij goed. Nu is het wel zo dat ik in rustig vaarwater zit dus ik weet nog niet hoe ze is als er echt wat moet gebeuren.

 

Mijn waardes waren goed en ik had ook niet anders verwacht want ik voel mij nog steeds prima met de nieuwe medicatie. 

Dat ik zelf heb uitgevonden qua eten dat ik niet tegen suikers kan en mij daardoor zonder ook stukken beter voel, vond ze geweldig nieuws.

 

De vorige keer heb ik een fructose test moeten ondergaan en daar heb ik enorme last van gehad erna thuis dus dat was ook al duidelijk. Dit staat nu ook in mijn dossier.

 

Ze wil sowieso over vijf jaar een groot darmonderzoek doen om de hele boel weer eens te bekijken en ook ivm mijn leeftijd. Ik maak al meer kans op darmkanker met een chronische darmziekte en hoe ouder je wordt hoe meer kans.

 

Hopelijk zal er voor die tijd geen darmonderzoek hoeven plaatsvinden maar dat is wel erg ver weg kijken. Een ontsteking komt soms ineens weer om de hoek kijken en dan ben ik toch weer de klos.

 

Voorlopig geniet ik van het ontsteking vrij zijn en dat ik weer veel meer kan dan vorig jaar. Tuurlijk nog steeds met buikpijnen, moeheid enz maar dat zal nooit weggaan. Dat weet iedereen met een darmziekte. 

 

Mijn medicatie moet ik dus ongewijzigd blijven slikken en ook al was ik hier tegen vorig jaar, zou ik nu niet anders meer willen. Ze helpen, geen bijwerkingen, wat wil ik nog meer.

 

 

Kortom, carpe diem!!

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 0