Chocolade muffin

Chocolade muffin

 

 

Ingrediënten:

 

250 gram patentbloem

150 gram kristalsuiker

50 gram cacaopoeder 

1 theelepel bakingsoda

1 theelepel bakpoeder

100 milliliter zonnebloemolie

2 eieren

100 milliliter halfvolle melk 

1 theelepel vanille-aroma 

2 eetlepels witte chocolade fijngehakt

2 eetlepels melk chocolade fijngehakt 

2 eetlepels pure chocolade fijngehakt 

2 eetlepels kandijsuiker

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 190°Celsius.

Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder, cacao en suiker.

Mix olie, eieren, melk en vanille-aroma tot dit volledig vermengd is.

Roer de droge ingrediënten beetje bij beetje door de natte ingrediënten.

Vermeng de chocolade met elkaar en spatel 3/4 ervan door het beslag. 

Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes. Voor een mooie vorm kan je de vormpjes in een muffin bakblik doen.

Strooi de overige chocolade en de kandijsuiker over de muffins.

 

Bak de muffins in 25 tot 30 minuten af. 

 

Uit de keuken van Roos

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Marloes (maandag, 19 juni 2017)

    Oh dit ziet er echt goddelijk uit �