Gelukkig zijn met de kleine dingen!

 

Dit is bij iedereen ook weer anders maar de meeste moeten alles echt plannen. Go with the flow gaat niet meer mits het in de buurt is en je blijft luisteren naar je lichaam hoe die is op dat moment.

 

Zelf plan ik zelden twee afspraken op 1 dag of het moet iets korts zijn waarvan ik weet dat het niet veel energie kost.

Ik weet ook dat ik na vieren de minste energie heb en dat die daarna alleen maar minder gaat worden. 

 

Avondmens ben ik dus echt niet en ben dus bijna altijd thuis. Tuurlijk heb ik weleens een etentje of afspraak in de avond maar dat alleen in echt goede tijden.

 

Ook is dat meestal met iemand waarvan ik weet dat die mij neemt zoals ik ben en dus ook weet dat ik af kan zeggen op het laatste moment. Of eerder naar huis kan gaan als het niet gaat en mij dit helemaal niet kwalijk neemt. 

 

Nu heb ik het geluk dat ik een enorme huismus ben en mij heel goed zelf kan vermaken. Als je van jezelf een enorm uithuizig persoon bent en veel mensen om je heen nodig hebt dan lijkt me dit heel erg lastig accepteren met een darmziekte. 

 

Als ik een hele week geen mensen zie en alleen met mijn gezin en mijn diertjes ben dan ben ik nog steeds een heel gelukkig mens. Dat heeft niet iedereen. 

 

Ik denk dat je met een chronische ziekte ook geluk heel anders ervaart. Je weet namelijk heel goed hoe het is om niet gelukkig te zijn. Om te vechten om een dag door te komen en hopen dat de andere dag je lichaam je nou eens niet in de steek laat. 

Geluk zit in de kleine dingen zeggen ze en dat is ook echt zo en dat ervaren wij heel vaak. Wat voor anderen echt hele onbelangrijke dingen zijn waar ze nooit rekening mee hoeven houden, kunnen voor ons de dag bepalen.

 

-eindelijk de goede medicatie en zonder teveel bijwerkingen

-eindelijk een maaltijd die goed valt

-eindelijk een broek die eens lekker zit op je zere buik

-eindelijk eens lekker geslapen en niet moe opstaan

-eindelijk eens last van maar 3 kwaaltjes die dag ipv 5

 

Zo kan ik nog wel even doorgaan! 

De dagen dat ik mij lekker voel, is een feestdag en dan ben ik echt heel gelukkig. 

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 0