Mini pavlova

Mini pavlova

 

 

Ingrediënten:

 

4 eiwitten

200 gram fijne kristalsuiker 

1 pot kersen voor vlaaien

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 110°Celsius.

Klop de eiwitten tot ze schuimen en voeg beetje voor beetje het kristalsuiker toe. Telkens mix je tussendoor tot de suiker goed is opgenomen door de eiwitten.

Klop de eiwitten nu helemaal stijf tot je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat je beslag er uit valt.

Nu je eiwitten stijf zijn schep je ze in een spuitzak met een kartelmondje.

Spuit cirkels op een vetvrij bakpapier en zorg dat de buitenste randen van de meringue hoger zijn dan het midden.

Laat de meringues nu voor 90 minuten drogen in de oven.

Laat de meringues volledig afkoelen. Vul de holten in het midden met de kersen. Je kunt natuurlijk ook allerlei andere vullingen gebruiken.

 

Uit de keuken van Roos

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0