Daten met een stoma!

 

Voor veel mensen is het vinden van de ware al een hele opgave, maar voor mensen met een lichamelijke aandoening lijkt het bijna onmogelijk. Hoe leuk, grappig en zelfverzekerd ze ook zijn, bij dates ervaren ze uiteindelijk toch dat hun fysieke afwijkingen afstotend werken. Kun je echt te lelijk voor de liefde zijn?

Deze tekst komt van de site van TLC, dit is de inleidende tekst voor hun programma Too ugly for love.

 

Te lelijk voor de liefde…

Toen ik voor het eerst over dit programma hoorde viel mijn mond open van verbazing, vooral omdat de eerste aflevering die ik zag ging over iemand met de ziekte van crohn en een stoma. Pardon?? Te lelijk voor de liefde??

Ik kan er weinig aan doen maar ik vind de titel van het programma echt schandalig! Ik denk niet dat mensen met een lichamelijk aandoening (want afwijking klinkt ook al zo vriendelijk)  lelijk zijn…eerder de mensen die hier niet mee kunnen leven, maar dat is mijn mening….

Daten

Natuurlijk is het spannend om te daten! Ik heb drie dates gehad sinds ik een stoma heb. Het is niet dat ik het niet durf te vertellen maar je wacht toch wel graag het ‘juiste’ moment af. Soms heb ik al weken met iemand geappt en voel me dan wel eens ‘schuldig’ omdat ik voor mijn gevoel niet eerlijk ben dan. Maar dit soort dingen vertel ik liever persoonlijk. Ik zou het zelf toch ook wel meer waarderen als iemand me dat in een live gesprek verteld en niet even  tussen neus en lippen door via de app. Als je elkaar ziet heb je toch een beter beeld van iemand en kun je ook wel inschatten hoe iemand zal reageren. Ik zelf heb nog nooit een vervelende reactie gekregen! Altijd alleen maar positieve en het maakte niemand iets uit….. Dat de liefde niks werd lag aan mij, niet omdat zij mij afwezen ;)

Vooroordelen

Helaas leven we in een maatschappij van vooroordelen. Als je nieuwe mensen leert kennen komt altijd de vraag: ''wat voor een werk doe je'' Zeggen dat je leeft van een uitkering roept bij veel mensen blijkbaar een beeld op van iemand die de hele dag niets doet en in een hoekje van de bank chips zit te eten ofzo...
En veel mensen denken serieus dat als je geen betaalde fulltime baan hebt, je dan ook echt helemaal niets doet....
Om die reden ben ik wat terughoudend met daten geworden. Pas als ik denk dat iemand wel een sympathiek persoon is durf ik het aan....wetende dat de vraag op me afgevuurd gaat  worden. Soms heb ik de neiging om een afspraak dan maar af te zeggen, maar ik zou wel gek zijn. Ook dan kruip ik niet in de hoek van de bank...omdat je afgewezen zou kunnen worden...ik ontneem mezelf het plezier niet meer! Als je een tof persoon tegenover je hebt kun je ook inschatten of iemand een grap kan waarderen. Meestal is mijn antwoord op de vraag wat ik doe in het dagelijkse leven 'meer kosten dan ik oplever' hahaha. Als ze dan een grapje terug maken met dat zij voor me werken en betalen bedank ik ze vriendelijk ;) Zo ben ik dan ook wel weer..... hahaha

Gerust daten...

Ik wil mensen met een lichamelijke aandoening meegeven zichzelf vooral niet te lelijk te vinden voor de liefde! Wees gewoon open en eerlijk, als iemand om die reden afhaakt zegt dat veel over zijn of haar persoonlijkheid en zulke mensen moet je zelf ook niet in je leven willen, dat kan dan maar meteen duidelijk zijn! Geen tijd en energie insteken dus... Heb een leuke en gezellige date, maak er een grapje over en laat zien dat je gewoon een hartstikke tof mens bent, zien zij dat niet is dat hun gemis :) 

Nobody is too ugly for love!!!!

 

Tot de volgende blog lieve lezers :)

 

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 2
 • #1

  Jacqueline (woensdag, 14 juni 2017 11:01)

  Ik geloof dat ik ook niet zo'n fan zal worden van dat programma. Vind het walgelijk dat ze hiermee kijkers vooral stimuleren die vooroordelen vast te blijven houden.

 • #2

  Suus (maandag, 03 juli 2017 18:46)

  Inderdaad Jacqueline,

  Zie nu je reactie pas haha, beetje laat! Maar gelijk heb je, mooi gezegd. Zo houden ze dit soort vooroordelen in stand. Het heeft zo een hele negatieve lading.....