Banaan muffins met maanzaad!

Banaan muffins!

 

Deze banaanmuffins met maanzaad zijn lekkere smeuïge muffins.

Je kunt de bloem vervangen door glutenvrij bakmeel, volkoren bakmeel, speltmeel of havermeel. Gebruik dan 2 eetlepels bakpoeder i.p.v. 1 eetlepel.

 

Ingredienten:

voor 12 muffins

225 gr zelfrijzend (volkoren)bloem

1 el bakpoeder

2 eieren

150 gr rietsuiker 

3 rijpe bananen, geprakt

75 ml Griekse yoghurt

60 gr kokosolie

2 el maanzaadjes

2 mandarijnen, rasp ervan

 

Bereiding:

Zet de oven aan op 175 °C. Bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes.

 

Smelt de kokosolie in een pannetje. 

Klop in een kom de eieren los met de suiker.  

 

Meng met de hand bloem met het bakpoeder door de eieren en voeg de kokosolie, bananen en yoghurt erdoor. Meng als laatste de maanzaadjes en mandarijnrasp erdoor.

 

Lepel het beslag in de muffinvormpjes en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven. 

Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.

 

Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. 

 

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0