Emporium!

 

 

Al maanden verheugde ik me zo ontzettend op Emporium, 'mijn' festival, bijna in de achtertuin! Het ticket lag al maanden klaar haha. Toen er nog sprake was van een herstel operatie (op korte termijn) had ik het zo gepland dat ik net op tijd hersteld zou zijn, na alle ellende moest en zou ik naar Emporium kunnen ;)

Regelen

Toen ik eind Februari hoorde dat de operatie niet door kon gaan schoot ik in de stress. Hoe moest dat nou met het festival?? De zomer komt eraan, feestjes, terrasjes... even dacht ik dat ik alles aan me voorbij zou moeten laten gaan. Totdat ik besefte dat ik wel gek zou zijn om dat te doen...alleen vanwege mijn stoma?! Hell no! Ik heb de organisatie gemaild en uitgelegd wat de situatie is en gevraagd of ik mijn stoma materiaal mee mag nemen. Vrij snel had ik antwoord dat dit geen probleem is, dat ik bij deze toestemming had om genoemde spullen mee te mogen nemen. Wow, top geregeld. Er stond ook in dat als ik medicatie of voeding mee moest nemen, ik dit ook even moest melden. Pas later schoot me te binnen dat ik zetmeel nodig heb om de ontlasting in te dikken. Normaal eet ik weinig op zo'n feest maar nu zou ik wel moeten....als ik alleen maar drink en niet eet krijg ik natuurlijk een high output en blijft het lopen. Dus weer gemaild, gevraagd of ik een rol rijstwafels mee mag nemen en ook dit was geen probleem. Mooi op tijd geregeld.

Toen bedacht ik me ineens dat ik me best onzeker zou voelen zonder een stomaband of iets. Ik draag wel een gordel, maar dit alleen gaf me niet zo'n prettig gevoel. Via marktplaats ben ik op zoek gegaan naar een zwangerschaps buikband. Ik ga voor een paar feestjes geen bakken met geld uitgeven, ik vond een zeer betaalbare en heb die overgenomen. Weer wat geregeld....

27-5-2017

De dag van Emporium is aangebroken en ik voel me dubbel. Ik wil na negen maanden wel weer eens even helemaal los gaan, alles vergeten en een dik feest bouwen. Maar toch ben ik ook wel erg nerveus. Het is toch erg spannend, hoe het op zo'n dag met je stoma zal gaan. Bang voor lekkages! Het is bloedheet en als je erg zweet kan de plak van de stoma wat zachter worden dus ja, dat speelt allemaal even door mijn hoofd. Ik ben blij dat ik die buikband heb gekocht, heel stevig is hij niet maar het beschermd wel tegen de rits van mijn broekje...je zal net zien dat het zakje tussen de rits komt haha Je moet toch overal aan denken. De tas is ingepakt en ik ben er klaar voor. Ik probeer mijn zenuwen te bedwingen...

Een vriend van me haalt me thuis op en samen rijden we naar het festival. Hij zet de auto in een woonwijk vlakbij en we lopen een stuk. Ergens halverwege het lopen bedenk ik me dat het gaat zoals het gaat en dat me druk maken weinig zin heeft en ik voel me beter! Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid, meer kan ik niet doen :)

We zijn binnen!!! Het feest kan beginnen. Ik besluit om kei hard te gaan genieten. Emporium is een groot festival waar 25.000 mensen komen feesten en er zijn verschillende muziek stijlen. Wij lopen naar de hardere stijlen.... de inrichting is dit jaar anders omdat ze zo meer schaduw konden garanderen, ik vind de indeling veel fijner dan voorgaande jaren! Het thema is fairytales en qua aankleding heeft de matrixx weer flink uitgepakt! Altijd prachtige decors! Een aantal mensen zijn verkleed als Peter Pan en ik zie ook een aantal sneeuwwitjes voorbij lopen en meiden met vleugels om. Ook vanuit de matrixx zelf lopen er mensen op stelten, verkleed als sprookjes figuren, er komt zelfs een koets langs. Het is een dol dwaze boel....

Na twee uur bij de hardere stijlen begint mijn hoofd mee te bonken haha, dus ik besluit even naar de 'rustige' kant te lopen. Ik slenter rustig met de mensen massa mee, ik heb alle tijd en ik geniet van alle mensen, van de muziek en de brandende zon. Bij de mainstage kom ik een vriendin van de sportschool tegen en twee vriendinnen van haar. Op dat moment voel ik ineens een buikpijn opkomen.... ik baal als een stekker. Mijn stoma gedraagt zich voortreffelijk en de zorg daarom is net wat gezakt. Ik denk dat de buikpijn wel zal zakken maar ik voel me steeds beroerder worden, dit kan toch gewoon niet waar zijn denk ik?! Ruim een uur lang heb ik verschrikkelijk veel pijn gehad, was misselijk en dacht even dat ik naar huis kon. Gelukkig had mijn vriendin een paracetamol bij, die heb ik genomen en even rustig aan gedaan. Godzijdank zakte het weer.... 

Met zijn vieren hebben we wat gedanst en ik kwam nog een collega tegen. En later zijn we wat gaan eten. Toen liepen we naar de kant van de hardere stijlen, ze wilde toch eens even kijken haha, maar dit is absoluut niet hun smaak. Zij zijn gegaan en ik ben gebleven. Daar kwam ik een andere collega tegen en heb me bij haar clubje gevoegd. Ik wilde perse een dj horen draaien dus toen ben ik even alleen op pad geweest, heb heerlijk staan dansen....als je het zo kan noemen ;) Man, wat draaide hij lekker, zelfs mijn lievelingsnummer knalde hij erin, big smile op mijn gezicht!! Ik heb echt genoten.....

Later ben ik weer terug gelopen naar mijn collega en zijn we samen even de hardcore tent ingedoken om een dansje te wagen. Ik had nooit durven dromen dat het weer zo goed zou zijn....maar een graadje minder was fijner geweest haha. Hoewel ik het heerlijk vind de warmte....was het daar net iets te.
En opeens was daar die vriend ook weer met wat maten van hem en de rest van de avond stonden we met zijn allen te hakken ;) 

Mijn grootste zorg was natuurlijk de stoma, vooral hoe dat zou gaan als ik niet meer geheel nuchter zou zijn haha. De toiletten/dixies waren net te doen, het legen van het zakje lukte net....als ik helemaal naar achter ging zitten. Dit had ik de hele dag nuchter gedaan dus toen ik niet meer zo nuchter was ging dat gelukkig automatisch ;) 

Ik zou veel mensen daar ontmoeten/tegenkomen en had besloten om dit jaar alleen te gaan. Voorheen ging ik altijd met een of meerdere vrienden maar dat is bijna altijd gedoe, ik vond het eerlijk gezegd heerlijk. Lekker overal slenteren, gaan en staan waar ik wilde en gewoon geen gezeur aan mijn hoofd! Best lekker.... 

Ik heb zo extra hard genoten van deze Emporium! Ik heb heel bewust alles in me opgenomen, mijn ogen uitgekeken en ben zo dankbaar geweest dat ik er ben, dit mee kon maken en dat mijn stoma zich voorbeeldig gedroeg, dit was een super gaaf cadeautje! 

Day after

Bianca had me opgehaald dus veilig thuis gekomen!
Ik heb prima geslapen... de dag erna alleen wel ontzettend moe. Maar eigenlijk niet  veel erger dan andere jaren...zonder operaties en stoma haha. Dus al met al zeer tevreden met hoe alles gegaan is! Ik heb een heerlijk dag gehad. En volgend jaar ben ik er natuurlijk weer bij! 

Nu ook wat meer vertrouwen weer in mijn stoma. We hebben Emporium samen beleefd en overleefd! :) Dus nu met een wat geruster hart naar de zomerfeesten en eind Augustus We love the 90's, ik heb er zin in en zeg ''kom maar op''

 

Tot het volgende blog lieve lezers.

Groetjes,

Suus
Reactie schrijven

Berichten: 0