Je bent maar een nummertje!

 

Als ik zeg, irritaties met afspraken maken, uitloop spreekuur, chagrijnige assistentes enz. Dan denk ik dat heel veel wel weten waar ik naar toe wil.

 

Je bent al niet lekker en dan wil je gewoon dat alles soepeltjes verloopt maar ik denk ook omdat je niet in orde bent, dat je gewoon weinig kan hebben. 

 

Maar dan nog, het is zwaar irritant als je langer dan een half uur in de wachtkamer moet wachten. Nu vind ik het voor mezelf dan nog minder erg maar als je met een doodziek kind bij de HAP zit en je moet ruim een uur wachten dan ben ik niet bepaald de aardigste meer. 

 

Ik denk dat veel moeders dat wel herkennen, dan verander je in een soort demon die op dat moment alleen maar denkt aan het welzijn van je kind. Alles moet wijken!

 

Wat ik wel schandalig vind en dat heb ik al een paar keer meegemaakt, is als je nuchter moet komen en je moet wachten. Sommige mensen kunnen heel goed nuchter zijn maar ik heb daar bijvoorbeeld enorme moeite mee. 

 

Is het alleen in de ochtend vind ik het al moeilijk maar als voorbereiding op een darmonderzoek is het vele malen langer dan kan ik echt flauwvallen van de honger. Dan heb je vaak ook nog stress omdat een darmonderzoek nou niet iets is waar je naar uitkijkt.

Nou dan is 1 en 1 twee en moeten ze mij echt niet te lang laten wachten.

 

Met mijn dochtertje met een hartafwijking ben ik helaas ook vaak in een ziekenhuis te vinden en heb ik ook moeten overnachten.

Op een stretcher waarbij ik bij elke beweging het gevoel had alsof ik gelanceerd werd.

 

Nou ik noem het overnachten maar je doet natuurlijk geen oog dicht. Het leven gaat namelijk gewoon door in het ziekenhuis in de nacht. Wij sliepen bijvoorbeeld tegenover de medicijnkast.

 

Bij elke pil die gehaald werd, was onze kamer verlicht als een discobal. Kortom, wakker! Ook de deuren gaan met dezelfde kracht dicht als bij de dagdienst. Joehoe het is nacht hoor.

 

Wie ik overdag kon wegkijken waren de dames met de bloedprik karretjes, die hoorde je al van ver op de gang aankomen. Ze moesten namelijk altijd mijn dochter prikken als ze net eindelijk even in slaap was gevallen. Heb ze zelf eens weggestuurd en een discussie gehad maar gewonnen!

 

Nu moet ik het natuurlijk ook even hebben over de geweldige, lieve zusters en broeders die er gelukkig ook zijn. Echt mensen die in een ziekenhuis horen, waarvan je ziet en merkt dat ze het echt met passie doen.

Die je gerust stellen en je nachtmerrie met je kind op de IC een beetje dragelijker maken. 

 

Heb jij ook ziekenhuis ervaringen, positief of negatief, die je wil vertellen bij darmpower?

Ik hoor het graag!

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 5
 • #1

  Suus (maandag, 05 juni 2017 10:48)

  Gelukkig heb ik veelal positieve ervaringen :) ben echt als prinses behandeld toen ik in het ziekenhuis lag! Wachttijden zijn irritant ja. En dat licht oo de gang, brrrrr!! Veel te veel licht en herrie om lekker te kunnen slapen.... Maar ja, helaas is t een ziekenhuis en geen vijf sterren hotel hahahaha

 • #2

  Rosemarijn (maandag, 05 juni 2017 12:36)

  Ik werk in het ziekenhuis en begrijp al je frustraties. Helaas is er ondanks alles wat we proberen weinig aan te doen. � Soms voel ik mij ook schuldig tegenover de patiënt die je inderdaad wakker moet maken voor bepaalde onderzoeken of mensen waar het onderzoek waar zij al zo lang op wachten ineens uitgesteld wordt omdat er een spoedgeval tussendoor komt. Ik heb zelf ook vele malen op de SEH gezeten waar ik 7 uur heb moeten wachten op een gipsspalk waar ik dan zoooo van baal, maar het personeel heeft het ook moeilijk omdat zij 2 reanimaties, hevige bloedingen en andere trauma's binnen krijgen terwijl zij een wachtkamer vol met mensen hebben die ook graag geholpen worden. Ik snap beide kanten en het is zo moeilijk dat er gewoon bijna niks aan te doen is. En ja.. de chagerijnige medewerkers... dat is gewoon heel vervelend �

 • #3

  karin (maandag, 05 juni 2017 14:46)

  Alleen maar lof voor MDL-poli Deventer.
  Internist loopt regelmatig wat uit, maar MDL-vpk neemt alle tijd :)

 • #4

  karin (maandag, 05 juni 2017 14:48)

  Rosemarijn,
  Bedankt voor jouw duidelijke verklaringen...
  Respect voor (het meeste) Zorgpersoneel !

 • #5

  Cynthia (maandag, 05 juni 2017 19:58)

  Geen ziekenhuis ervaringen, maar wel die on de gezondheidszorg op zich. Ze laten je wachten in levensbedreigend situaties. En dan niet even, maar 8 maanden. Je bent echt een nummer..