Sachertorte

Sachertorte

 

 

 

Ingrediënten cake:

 

• 140 gram pure chocolade

• 150 gram ongezouten roomboter

• 1 theelepel vanillearoma

• 100 gram poedersuiker

• snuf zout

• 6 eieren (gesplitst)

• 150 gram patentbloem

• 110 gram fijne kristalsuiker

 

Bereiding cake:

 

• Verwarm de oven voor op 170 Celcius.

• Smelt de chocolade au bain marie en laat deze iets afkoelen.

• Mix de boter, poedersuiker, vanillearoma en zout tot een romig geheel en mix de eidooiers door het beslag.

• Klop de eiwitten met de kristalsuiker stijf in een vetvrije kom. Je moet de eiwitten ondersteboven kunnen houden zonder dat ze uit de kom vallen.

• Meng de gesmolten chocolade door het botermengsel tot het volledig is opgenomen.

• Spatel de bloem door het botermengsel en spatel hierna voorzichtig het eiwit bij het botermengsel.

• Doe het beslag in een ingevette springvorm van ongeveer 25 cm doorsnede.

• Bak de taart in ongeveer 55 minuten gaar.

 

Ingrediënten chocolade icing:

 

• 200 gram pure chocolade

• 25 gram ongezouten roomboter

• 100 milliliter slagroom

 

Bereiding icing:

 

• Breng de slagroom aan de kook en hak ondertussen de chocolade fijn.

• Als de slagroom kookt giet je deze over de chocolade en voeg je de boter toe.

• Roer de icing met een spatel door tot deze glad is.

Samenstellen taart:

• Snijd de chocoladecake horizontaal door midden.

• Bestrijk de onderste helft van de cake royaal met abrikozenjam.

• Leg de bovenste helft weer op de taart en giet de chocoladeicing over de taart heen.

• Bestrooi de taart eventueel met strooisel of smelt nog wat melkchocolade en schrijf met sierlijke letters “sacher” op de taart.

 

• Laat de taart in de koelkast staan zodat ze icing uithard.

 

 

Uit de keuken van Roos

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0