Aspergesalade met gerookte zalm

Aspergesalade met gerookte zalm

 

 

 

Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

 

4 personen

 

Ingredienten:

20 asperges

4 stuks gerookte zalmfilets à 125 gram

750 gr (vastkokende) aardappelen

8 eieren

1 bosje peterselie

4 el Griekse yoghurt

1 el mosterd

peper en zout

 

Bereiding:

Schil de asperges, breek de harde onderkanten eraf, snijd ze in stukken van 3 cm en kook ze ongeveer 5-7 minuten, zet het vuur uit en laat dan nog ongeveer 7 minuten staan in het hete water.

 

Schil de aardappelen, snijd deze eventueel doormidden en kook deze gaar.

Kook de eieren.

 

Meng de yoghurt en mosterd in een grote schaal en breng op smaak met peper en zout.

 

Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen en roer ze dan door de saus.

 

Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.

Pel de eieren in snijd ze in vieren.

 

Verdeel de aardappelen met saus op de borden en leg de aspergestukken en eieren er tussen. Breek de zalm in stukjes en leg deze hierop. Strooi als laatste wat peterselie blaadjes erover.

 

Hanneke!

www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0