Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

 

 

 

Gevulde courgettes

Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat normaliter uit rundvlees en wordt gekruid met o.a. komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper. 

Als je de worst achterwege laat, heb je een heerlijk vegetarisch gerecht.

 

4 pers

Ingredienten:

2 grote courgettes

100 gr bulgur, beetgaar gekookt

½ ingelegde citroen, vruchtvlees verwijderd en in hele kleine blokjes gesneden

2 el olijfolie

1 ui, fijn gesneden

1 teen knoflook, fijngesneden

2 sucuk worstjes (of 100 gram chorizo), in kleine blokjes gesneden

10 zongedroogde tomaatjes

2 rijpe tomaten

1 bosje verse koriander, fijngesneden

1 bosje verse munt, fijngesneden

zout en peper naar smaak

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

 

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en verwijder het zaad. Strooi een beetje zout op de snijvlakken en zet de courgettes ongeveer 15 minuten in de oven.

 

Fruit de ui en knoflook aan in een bakpan met de olijfolie en voeg de blokjes worst toe en bak dit goudbruin.

 

Meng de gekookte bulgur met ui en worst alsmede de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. 

 

Haal de courgettes uit de oven en lepel het mengsel in de courgette helften.

Zet de courgettes weer in de oven en bak dit nog ongeveer 15 - 20 minuten.

 

 

Om te checken of de courgettes gaar zijn, prik er met een mes in om te kijken of ze zacht zijn.

 

Hanneke

www.culinea.nl

 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tanja (zaterdag, 03 juni 2017 22:21)

    Ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker een keer proberen.