Pup opvoeden!

 

 

Opvoeding van een pup, wat een werk!!

 

Wij hadden al een chihuahua en wilden hier ruim een jaar geleden graag een labrador bij. We wisten dus al het hele “zindelijk” maak ritueel en zagen daar eigenlijk niet tegen op bij een tweede hond. 

Bij Sky, onze chihuahua is dat allemaal vrij snel gegaan.

 

Dit ging bij Mexx, onze labrador, wel even anders. Nu kon zij daar helemaal niks aan doen want het was niet de zindelijkheid zelf waar ze problemen mee had. Maar het was haar gezondheid dat haar in de steek liet. Giardia (parasiet) dus veel ontlasting problemen, vagina ontsteking, blaasontsteking, noem maar op. 

Ook deze problemen, vooral bij de darmen, kwamen steeds terug dus was niet zomaar over.

Wat een getob!!

 

Nu was dit niet het enige wat heel vervelend was, ook haar gedrag heeft ons veel energie gekost en nog af en toe.

Zij is namelijk heeeeeel erg enthousiast, nu zal je zeggen ja daar staat een labrador om bekend. Dat klopt en dat geeft ook helemaal niet. Alleen het probleem was, zij beet uit enthousiasme en goed hard ook. Ze was dan zo blij dat ze in een soort waas raakte en steeds harder ging bijten.

 

Wij hebben hier uiteraard een hondentraining bij gehaald en hier heel wat tijd aan vuil gemaakt om dit gedrag eruit te krijgen. Dit was heel hard werken en ontzettend vermoeiend. We hebben het heel vaak niet meer zien zitten want je hebt wel twee kids in huis en 1 gemene hap en je hebt een serieus probleem. 

 

Omdat de trainer ons vertelde dat het echt geen agressiviteit was maar puur over-enthousiasme, hebben we doorgezet want we waren erg gek op Mexx uiteraard en vooral onze dochter ook heel erg.

 

Ze doet het nu ook nog heel af en toe maar dan alleen bij mijn man, gek genoeg. Bij mij kan ik het heel snel afkappen en weet ze dat het na 1x waarschuwen klaar moet zijn. Gelukkig doet ze het bij de kinderen niet meer en dat is het allerbelangrijkste.

 

Het is nog steeds een kangoeroe, ja ook aan het opspringen hebben we hartstikke hard gewerkt maar uiteindelijk echt opgegeven, dat was niet te doen. Ze springt mega hoog nog steeds en ook de hekjes in de tuin naar de mooie plantjes maken helemaal niks uit. De trainer had gezegd, meestal springen labradors niet zo hoog maar jullie hebben een kangoeroe haha.

 

We hebben ons dus aardig verkeken op een labrador pup! Vooral het gedrag hadden wij niet verwacht dat dit zo hard werken zou zijn. Ons is verteld dat de labrador niet meer de labrador van vroeger was, een goedsul. Ook onder dit ras zitten nu honden die echt wel vals kunnen zijn en zijn ze niet allemaal heel gemakkelijk.

 

Nu hebben wij geluk gehad dat het bij Mexx puur blijdschap was en dat we het met veel werken eruit hebben kunnen krijgen. Ze is nu nog steeds jong en het gebeurd nog weleens dat ze doorslaat in enthousiasme (bijtgedrag) maar nu weten we hoe we dit aan moeten pakken. 

 

Voor mijn rubriek, een pup opvoeden, zoek ik andere bloggers die hier ook hun verhaal over willen delen.

 

Heb je interesse, dan hoor ik dit graag!

info@darmpower.nl

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 5
 • #1

  Sylvia (maandag, 29 mei 2017 08:45)

  Wat een werk allemaal. Wij willen ook graag een hondje maar alleen als we een vaste verblijfplaats hebben ivm werk van mijn vriend. Wij willen dan graag of een Australische sheppard of een adoptiehondje uit asiel.

 • #2

  Cynthia (maandag, 29 mei 2017 15:02)

  Oh je ziet het aan die ontdeugende kop van haar. Gardia. Wat een ramp. Onze kitten had het, en het heeft maanden geduurd. Medicatie, continu de boel ontsmetten. En opvoeden van een hond. Ik vind het een baan..

 • #3

  Shirley (maandag, 29 mei 2017 15:23)

  Sylvia: Leuk ras ook inderdaad en adoptiehondje helemaal super!

  Cynthia:
  Ja die giardia duurt heel lang. Drama!

 • #4

  Emmy (maandag, 29 mei 2017 18:25)

  Wat een lekker koppie! En daar gaan veel mensen dan ook de fout mee in als het op opvoeden aankomt. Probeer daar maar eens boos op te zijn ;-)

 • #5

  Shirley (maandag, 29 mei 2017 19:15)

  Emmy: Toch moet dat echt, anders kom je er niet helaas.