Oranje paprika soep

Geroosterde oranje paprika soep

 

 

 

Geroosterde oranje paprikasoep

 

De groenten rooster je in de oven en pureert ze dan met bouillon. 

Zowel warm als koud te serveren.

 

4 personen

Wat heb je nodig:


4 oranje paprika’s, schoongespoeld
1 grote ui, in kwarten gesneden
500 gr oranje tomaatjes

3 tenen knoflook
olijfolie
1 takje tijm

250 ml groente of kippenbouillon
4 plakken rauwe ham

 

Bereidingswijze:


Zet de grill van de oven aan.

 

Leg de hele  paprika’s, ui en knoflook op een ovenplaat voorzien van aluminium folie. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met tijm, zout en peper en rooster de paprika's rondom tot ze geblakerd zijn.

Doe halverwege de tomaatjes erbij en laat deze mee roosteren.

 

Haal dan de plaat uit de oven en doe de paprika's in een kom en dek deze af met plastic folie. Hierdoor laat het vel straks makkelijker los. Doe de overige ingrediënten alvast in de blender. 

 

Als de paprika’s enigszins zijn afgekoeld kan je ze ontvellen (houd een halve achter voor garnering) en pureer ze dan met de bouillon en overige ingrediënten in de keukenmachine glad.


Schenk de soep in een pan en voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik naar je zin is. Breng op smaak met zout en grof gemalen zwarte peper.

 

Snijd de overgebleven helft van de paprika in kleine blokjes en de ham in dunne repen.

Serveer de soep in kommen of borden en verdeel de ham en paprikablokjes erover.

Lekker met een (knoflook)stokbroodje.

 

 

Je kunt de soep ook koud serveren in een glaasje, leuk als amuse op een warme zomeravond.

 

www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rory (zondag, 28 mei 2017 10:00)

    Ah, dat klinkt lekker. Alleen de groente eerst onder de grill, dat vind ik dan weer teveel 'gedoe' voor in de drukke avondspits doordeweeks. Wellicht wel weer leuk voor het weekend. Ik ben ontzettend fan van allerlei soepen. Eentje die ik nog steeds heerlijk vind is wortelsoep met chorizo en salie. Ik had het recept dacht ik uit de Allerhande, maar Hare Maristeit heeft het recept ook op haar blog staan. Heerlijk.