Lemoncurd meringue taart

Lemoncurd meringue taart

 

 

Ingrediënten cake:

 

200 gram ongezouten roomboter

200 gram kristalsuiker

4 eieren

200 gram patentbloem

2 tl bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

Scheutje vanille aroma 

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius

Vet eeen cakeblik in

Roer de boter zacht

Voeg de suiker toe

Voeg een voor een de eieren toe totdat ze helemaal zijn opgenomen

Zeef de bloem en bakpoeder en voeg dit toe aan je mengsel. Mix het goed door elkaar

Voeg de smaakmakers toe en mix het beslag nog een paar minuutjes

Doe het beslag in een bakvorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar

Ik heb er zelf voor gekozen om 2 cakes te maken. Dan is hij hoger en voor meer personen.

 

Ingrediënten lemoncurd:

 

Rasp van 2 citroenen

Sap van 2 citroenen

200 gram fijne kristalsuiker

125 gram ongezouten roomboter

2 eieren

 

Bereiding:

 

Kook een pan water

Rasp de citroenen

Doe de citroenrasp, suiker en boter in een hittebestendige kom

Roer de ingrediënten au bain marie

Als de boter is gesmolten voeg je de citroensap toe. Roer goed door.

Voeg de eieren toe en roer af en toe door tot de lemoncurd yoghurtdikte heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Laat de lemoncurd goed afkoelen. In de koelkast kan het maximaal 2 weken bewaard worden. 

 

Ingrediënten Italiaanse meringue:

 

6 eiwitten

200 gram suiker

Scheutje vanille aroma

 

Bereiding:

 

Kook een pan water

Doe de eiwitten en suiker in een hittebestendige kom

Verwarm de eiwitten au bain marie

Roer dit af en toe door

Als de suiker volledig is opgelost of de eieren boven de 60 graden zijn haal de het van het vuur

Mix de eiwitten tot ze afgekoeld zijn. Dit kan 10 minuten duren. De eiwitten zijn dan stijf.

Voeg vanillearoma toe naar smaak en mix nog even goed door

 

Monteren van de cake:

 

Snijd de cake(s) horizontaal in 2

Smeer een royale laag van de lemoncurd tussen de cakelagen.

Stapel de cakes. Zorg dat de bovenkant niet met lemoncurd besmeerd is.

Bedek de taart met de meringue en maak er eventueel een patroontje in met je spatel. Ik vind het zelf altijd leuk het om lekker "messy" te doen.

Brandt de meringue nu af met de brander.

 

 

En dan natuurlijk, eet smakelijk!!

Taarten van Roos!

 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 6
  • #1

    Christa (donderdag, 25 mei 2017 08:15)

    Deze ziet er weer te lekker uit!

  • #2

    Shirley (donderdag, 25 mei 2017 08:16)

    Christa: Een plaatje he?

  • #3

    Judith (donderdag, 25 mei 2017 08:17)

    Ik vind merengue zo lekker, jammer genoeg mislukt het altijd bij mij

  • #4

    Shirley (donderdag, 25 mei 2017 08:27)

    Judith: misschien kan je Roos om tips vragen?

  • #5

    Melanie (donderdag, 25 mei 2017 09:07)

    Ziet er heerlijk uit.

  • #6

    Dewi (vrijdag, 26 mei 2017 20:28)

    Ziet er heerlijk uit. Ik hou van Merenque, lekker zoet. Lijkt mij wel moeilijk om te maken.