Warm weer en de darmen!

  

De invloed van het warme weer op de darmen!

 

Als ik uit eigen ervaring spreek heeft warm weer veel invloed in negatieve zin. Dan heb ik het niet bij temperaturen van 20 graden maar zodra het warmer wordt dan heb ik wel degelijk last.

 

Ik kan het niet echt verklaren en of ik nou veel of weinig drink, ook dat heeft geen effect. Het is gewoon een feit dat mijn darmen slecht tegen warmte kunnen en voornamelijk de benauwdheid die daarbij komt kijken vaak in Nederland.

 

De klachten die ik ondervind zijn meer lucht dus opgeblazen buik en krampen. Naar de wc gaan kan ik dan niet dus het is gewoon ondergaan.

 

Ik heb ook wel het idee dat het soms komt doordat ik zowel rommel binnen als buiten heb in de zomer. Je kent het wel met kids, zwembadje oppompen, water te koud weer emmer warm water binnenhalen, nog te koud, nog een emmer halen. 

Mam, mag ik een ijsje, weer naar binnen enz. Kortom meer activiteit voor mij en dus ook meer last.

 

Ook een nog steeds ondeugende labrador die er met schepjes of slippers vandoor gaat in de tuin waar je achteraan loopt te rennen. Dorst, honger, weer naar binnen om wat te halen. 

Voor een gezond persoon allemaal gewoon te doen maar voor mij zijn dit triggers voor de darmen om eens lekker tegen te gaan werken.

 

Naar het strand gaan bijvoorbeeld, mijn god wat moet er allemaal mee met twee kinderen en twee honden (mits die mee gaan, vaak maar alleen de kleinste die mee gaat).

Ik ben al moe voordat ik een plekje op het strand heb gevonden en dit moet dan ook nog eens dichtbij de strandtent zijn ivm de wc.

 

Ik vind het strand echt heerlijk maar de voorbereiding vind ik helemaal niks en is voor mij al erg vermoeiend. Alles bijelkaar zoeken, zorgen dat iedereen alvast ingesmeerd is, heb ik genoeg drinken mee en ook voor de honden, handdoeken, emmers/schepjes, schepnet pfff. 

 

Andere gezonde mensen hebben voorpret en ik kan pas ontspannen als ik in mijn strandstoel met mijn voeten in het zand zit. 

 

Kortom, ja warm weer heeft invloed zowel door de benauwdheid hier in Nederland als de activiteiten die je doet in de zomer.

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 2
 • #1

  Melanie (donderdag, 25 mei 2017 19:45)

  Goed dat je dit onder de aandacht brengt. Alles bespreekbaar maakt.

 • #2

  Shirley (donderdag, 25 mei 2017 20:52)

  Melanie:
  Morgen een stranddag dus dan ben ik in avond versleten maar dat heb ik er voor over�