Tiramisu taart

Tiramisu taart

 

 

 

WAIT, WHAT?! Tiramisu taart? Ja! Tiramisu taart. Eerder heb ik mijn favoriete recept van tiramisu als toetje al met jullie gedeeld. Maar nu was het tijd om er een taart van te maken. 

Twee weken geleden was ik jarig en heb lang nagedacht wat voor taarten ik zou maken. Toen kwam ik een foto van tiramisu taart tegen en was mijn keuze snel gemaakt. Dit gaat hem worden! Ik heb verschillende recepten bij elkaar gedaan en zo werd het een perfecte tiramisu taart.

Het is verstandig om deze taart minstens een nachtje in de koelkast te zetten. Zo word het een hele stevige en smeuïge taart.

 

INGREDIËNTEN

Voor een bakvorm van ca 18 cm.

- 1 pak oreo koekjes

- 50 gram boter

- 3 espresso sticks

- 50 ml likeur 43 of Amaretto

- 250 ml slagroom

- 75 gram lichtbruine bastardsuiker

- 500 gram mascarpone

- 20 lange vinger

- 2 el cacaopoeder

 

BEREIDINGSWIJZE:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels en schep het op de bodem van de springvorm. Druk aan tot een egale laag met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verwarm water in een steelpan en roer er 2 espressosticks en 50 ml Amaretto Cocktail door. Laat afkoelen.

 

Klop de slagroom met de basterdsuiker en 1 espressosticks bijna stijf. Klop lepel voor lepel de mascarpone erdoor. Schep 1/3 van het mascarponemengsel op de koekbodem. Doop 10 lange vingers een voor een in het koffiemengsel en leg ze op het mascarponemengsel. Schep er 1/3 van het mascarponemengsel op. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en leg erop. Eindig met het mascarponemengsel. Dek af en laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.

Verwijder de springvorm en zet de taart op een bord of plateau. Knip sterren van stevig papier en leg ze op taart. Bestrooi met cacaopoeder en verwijder voorzichtig de sterren.

 

Voor meer lekkers, ga naar Smullen met Sandra!

 

 

 


Reactie schrijven

Berichten: 0