Hoe gaan je kinderen om met jouw ziekte?

 

 

Mijn kinderen probeer ik zo min mogelijk te betrekken in hoe ik me voel maar dat is bij de oudste van 13 jaar wel steeds lastiger.

 

Nu heeft hij zelf ook PDS (prikkelbare darm) dus weet hij hoe het voelt om darmlast te hebben en kan ik gelukkig vaak zijn vragen beantwoorden en ook hem steunen op slechte dagen.

 

Hij ziet wanneer ik mij niet best voel en is dan altijd heel erg lief en laat mij lekker mijn rust pakken. Wat hij dan ziet is een moeder die heel moe is en prikkelbaar, meer zie je natuurlijk niet aan de buitenkant met deze ziekte gelukkig voor hun.

 

Mijn jongste van 7 jaar heeft er nog niet veel weet van, hoewel zij wel door had toen mijn zoon aan het FODMAP-dieet zat. (hierover meer informatie te vinden op mijn website).

 

Zij zag natuurlijk dat hij soms wat anders moest eten en ging zich zelfs soms bemoeien met wat hij wel en niet mocht pakken uit de keuken. Kopie gedrag van mij maar dat doet ze met alles haha.

 

Als ik moe ben dan zeg ik dat gewoon tegen haar maar dan zeg ik altijd, jij bent ook weleens moe toch? Dan zegt ze meestal ja, ik ben nu ook moe en gaat ze lekker met haar iPad naast me liggen op de bank.

 

Wanneer ik naar het ziekenhuis moet, is dit meestal onder schooltijd en ze weten niet beter dat de dokter dan gewoon naar mijn buik gaat kijken. Mijn zoon weet wel dat er meer bij komt kijken af en toe en zegt dan: Succes mam vanmiddag!

 

Bij een dagopname, want gelukkig heeft er nog nooit een operatie plaatsgevonden of overnachting, dan zijn de kids altijd bij opa en oma. Mijn man haalt me dan altijd weer op. De kids hebben het altijd heerlijk daar dus genoeg afleiding en voordat ze het weten is mama gewoon weer thuis.

 

Ik geloof niet dat mijn kinderen hinder hebben van mijn ziekte. Hierin vullen mijn man en ik zich goed aan, hij doet de actieve dingen en als ze thuis komen is mama er altijd. Dat is dan weer het voordeel van niet meer kunnen werken, ik kan 24uur per dag voor mijn kids klaarstaan. 

 

Hoe is dat bij jullie?

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 2
 • #1

  Cynthia (maandag, 22 mei 2017 16:35)

  Mijn man is ziek geworden en de kids zijn wel flexibel hierin. Ze begrijpen het ook, maar het blijft wel lastig.

 • #2

  Shirley (maandag, 22 mei 2017 16:52)

  Cynthia: Vervelend van je man!
  Ja het is en blijft lastig.