Broccoli salade

Broccoli salade

 

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

 

Je kunt deze lauwwarme salade eten als maaltijdsalade, als lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta).

 

Wat heb je nodig:

 

1 broccoli

125 gram kersen, ontpit (vers of diepvries)

1 handvol cranberry's (gedroogde)

100 gram feta

dressing:

1/2 rode ui, in dunne repen gesneden

1/2 sinaasappel, rasp en sap ervan

1 eetl granaatappelsiroop (of balsamicosiroop)

2 eetl olijfolie

1 eetl walnotenolie

peper en zout naar smaak

gekaramelliseerde pecannoten:

1 handvol pecannoten

2 eetl olijfolie

1 eetl agavesiroop (of honing)

1/2 theel zeezout

 

 

Bereidingswijze:

 

Dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje en laat dit minimaal een uur staan.

 

Pecannoten: doe alle ingrediënten in een anti-aanbakpan en bak de noten op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten. Giet de noten dan op een stuk bakpapier om af te koelen.

 

Snijd de broccoli in roosjes en snijd deze doormidden. Stoom of blancheer de broccoli 2-3 minuten, giet ze dan af. 

 

Gril of bak daarna de broccoliroosjes met een beetje olijfolie tot ze een beetje goudbruin zijn.

 

Verdeel de broccoliroosjes (en eventueel wat slablaadjes) op de borden. Leg de kersen, cranberry's en feta ertussen.

 

Giet dan de dressing erover.

 

www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0