Ajo blanco (koude amandel/knoflook soep

Ajo blanco koude amandel knoflook soep

 

 

Deze Spaanse soep wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon.

 

Wat heb je nodig:

 

200 gr witte amandelen

4 sneetjes oud wit brood (zonder korst)

1 groene appel

200 gr witte druiven

3 teentjes knoflook, geperst

5 el olijfolie

2 el azijn (liefst sherry azijn, wijnazijn is ook goed)

0,5 ltr bouillon (koud)

peper en zout

Handvol amandelsnippers


Bereidingswijze:

 

Meng de amandelen, brood, appel, druiven, knoflook en de bouillon in de blender, terwijl de machine draait, voeg langzaam de olijfolie toe en dan de azijn. 

 

 

Dit mengsel minimaal 2 uur in de koelkast zetten. Serveer met de amandelsnippers die je even roostert in een droge koekenpan. Druppel er als laatste nog wat olijfolie op de soep.

 

www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0