Hapje eten!

 

 

Mijn buurvriendin Bianca belt en vraagt of ik honger heb....veel honger. Of ik zin heb om mee uit eten te gaan bij de wereldkeuken. Ik schrik en moet er even snel goed over nadenken haha. Dat heb ik sinds de operaties nog niet aangedurfd, naar zo'n 'vreetschuur' gaan om me vol te laden, ik heb geen idee of mijn stoma dat waarderen kan. Natuurlijk bepaal je zelf wat je wel of niet eet, maar naar een wereldkeuken ga je niet voor 1 klein stukje kip ;)
Ik neem de gok, zeg ja en een uur later stappen we het restaurant binnen. We lopen achter de jonge meid aan die ons naar onze tafel begeleid...en jawel hoor, de verste uithoek, kilometers bij een wc vandaan. Ik vraag haar of ik om medische redenen een tafel dichter bij het toilet kan krijgen en na overleg is dit geen probleem! Pluspunt!!
Ik laat mijn 'angst' om wat meer te eten los en accepteer dat ik waarschijnlijk wat vaker naar het toilet zal moeten....ook de nacht die erop volgt.
Ik durf nagenoeg alles weer te eten maar een paar dingen durf ik niet zo goed aan, o.a. ananas en champignons. Het zal wel tussen mijn oren zitten, maar de structuur van champignons staat me niet zo aan en ben bang dat dit de stoma verstopt. Stoer als dat ik ben neem ik 1 champignon en 1 klein stukje ananas.... gewoon om het weer eens te proeven! Allebei heerlijk maar ik ga niet overdrijven dus hou het daarbij. Het eten smaakt me goed en inderdaad, ik moet iets vaker naar het toilet haha. Maar dat mag de pret niet drukken, heerlijk om weer eens hier te zijn! Zoals altijd valt het eten prima, hoewel ik wel iets sneller vol zit en nekken de toetjes me :) De zoetigheid valt zwaar en ik zit bomvol! Voel me zelfs een beetje misselijk.... En dat terwijl de hoeveelheid eten best meeviel! Soms grap ik wel eens dat de chirurg uitgeschoten is en mijn maag heeft dichtgeniet, eten valt me na de operatie wel vaker zwaar op de maag! Haha

Thuis ga ik 'uitgebreid' naar het toilet. Het allerlekkerste wat er is na zo'n schranspartij is naar de wc gaan om te poepen en hoewel ik dat niet meer kan is het toch fijn om me even terug te trekken op het toilet! Het zal wel psychisch zijn, maar ach, als het voor mij goed voelt, is het goed toch!

Voordat ik de stoma had kon ik urenlang misselijk blijven van een etentje, heerlijk maar het valt al snel te zwaar. Nu had ik na een uurtje alweer het gevoel dat ik nog wel een rondje wereldkeuken aan zou kunnen. Heel apart, het lijkt wel of het allemaal veel sneller weg is, mijn lichaam weer uit. Opzich best prettig, niet misselijk en heerlijk geslapen :)

Zonnetje

Vandaag is het lekker weer en rijden mijn buurvriendin Bianca en ik naar een ijssalon in Plasmolen. Wat voelt het lekker om in de zon te zitten, lekker genieten van de warmte. Ik bestel een ijsje en krijg een coupe a la hier-ga-ik-misselijk-van-worden :) Noten en koffie, wat een goddelijke combinatie! Gelukkig waardeer ik dit soort momenten veel meer dan voorheen, waarschijnlijk ook omdat ik ouder word, maar ook na alles wat ik meegemaakt heb, het leven is te kort om niet te genieten! In de auto muziekje aan, ramen open, dit is al een uitje opzich.

's Avonds voel ik tijdens het legen van mijn stomazakje nattigheid, letterlijk en figuurlijk. Een beginnende lekkage, wat ben ik blij dat ik het optijd door heb. Snel verschoon ik het en plak een nieuw zakje. Ik probeer er elke keer niet teveel bij stil te staan maar voel me na deze tweede lekkage in anderhalve week wel even behoorlijk sip!!! Soms heb ik nog wel momenten dat ik wil gaan slapen en pas wakker wil worden als ik beter ben (lees stomavrij) Ik blijf er niet in hangen maar op zo'n moment kan de moed me wel even in de schoenen zakken en voel ik me wat onzeker....

Rommeltjes

Bianc appt me, of ik zin heb om even mee te gaan naar een rommelmarkt in de buurt. Het is mijn rustdag, maar ik en rustig aan doen is en blijft lastig ;) Het is maar wat slenteren, dat is wel te doen! Het is lekker weer en dan vind ik alleen maar binnen zitten ook zonde. Na een tijdje slenteren merk ik dat ik toch echt even een wc op moet zoeken. De rommelmarkt was op de parkeerplaats van de Berendonk, een natuur water in Nijmegen. Gelukkig hebben ze daar wel echte toiletten. Ik plof neer op een brilloos toilet en krijg bijna een 'paniekaanval' als ik merk dat er geen toiletpapier is! Dan bedenk ik me dat ik mijn ''stomakit'' bij heb en daar zitten gaasjes in...pff weer een probleempje opgelost! Dan vraag ik me af of de toiletten wel doorspoelen.....meestal hoor je wel water stromen ofzo maar het is doodstil.... Godzijdank doet ie dat wel!!!! Zo wordt naar het toilet gaan dus best een avontuur haha. 

Het is en blijft best gek om te bloggen over mijn stoma en poep...het is een gaaf onderwerp....in je vriendenkring, totdat het een serieus iets wordt ;) Die avond ging ik naar het toilet en merkte dat de ontlasting goed ingedikt was. Ik leeg het zakje maar merk dat 'ze' nog niet klaar is..... zonder overdrijven, ik heb een uur op de wc gezeten en 'ze' bleef maar poepen. Op dat moment schrok ik, het hield gewoon niet op... Even weet je niet wat je meemaakt. Eindelijk, na een uur kon ik mijn bed in, om na tien minuten er weer uit te moeten omdat het zakje alweer half vol zat ?! Toen heb ik 'haar' even streng toegesproken en daarna lief gevraagd of 'ze' alstjeblieft klaar wilde zijn zodat ik lekker kon gaan slapen....gelukkig luisterde 'ze' en ben ik niet lang erna in slaap gevallen! 

 

Tot de volgende blog lieve lezers.
Reactie schrijven

Berichten: 0