Griekse yoghurt limoen cake

Griekse yoghurt limoen cake

 

Lieke deelt hier een heerlijke cake met ons!!

 

 

INGREDIËNTEN

• 150 gr boter

• 200 gr suiker

• 3 eieren

• 200 gr Griekse yoghurt + 4 el

• 2 limoenen

• 250 gr zelfrijzend bakmeel

• 8 el poedersuiker + extra in te bestrooien

BENODIGDHEDEN

• cakevorm

• bakpapier

BEREIDING

1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de boter met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe, mix elke keer tot het ei helemaal is opgenomen en voeg dan het volgende ei toe. Daarna 200 gr Griekse yoghurt er door mengen.

2 Rasp de schil van beide limoenen en voeg toe aan het mengsel. Snijd ze daarna doormidden en knijp het sap boven het mengsel uit. Meng dit goed door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix kort door tot een glad beslag.

3 Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Bak in 60 á 65 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Laat eerst even in de vorm staan en laat hem daarna uit de vorm afkoelen. Bestrooi met poedersuiker. Meng de eetlepels Griekse yoghurt met de eetlepels poedersuiker en schep op elk plakje cake een beetje van deze icing.

Ik hoop dat jullie net zo van deze frisse cake kunnen genieten als dat wij hier hebben gedaan.

 

 

Liefs Lieke, www.liekesmult.nl

 


Reactie schrijven

Berichten: 0