Zalm met bietjes salade

Zalm met bietjes salade

 

 

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze salade gemaakt.

 

2 pers

 

Wat heb je nodig:

 

2 zalmfilets

zonnebloemolie

4 gekookte bietjes

1 bosje radijsjes

1/2 rode ui

1 zakje rucola sla

dillepesto:

125 gr verse dille 

2 tenen knoflook, in plakjes
2 ansjovisfilets

75 gr pistachenoten

½ dl olijfolie 

peper en zout

 

 

Bereidingswijze:

 

Dillepesto: Haal de dunne takjes/blaadjes van de  dille.

Doe de dille in je keukenmachine samen met de knoflook, ansjovis, noten en een scheut olijfolie. Blend tot een smeuïge pesto. Als het te dik is schenk dan nog wat olie toe.

 

Breng op smaak met peper en zout. De pesto is in een jampotje zeker een week houdbaar in de koelkast.

 

Dep de zalm droog en bestrooi ze met peper en zout.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets hierin op middelhoog vuur. Bak ze ongeveer 4 minuten aan 1 kant, draai ze dan voorzichtig om en bak de andere kant nog ongeveer 1 minuut.

 

Maak ondertussen de salade: snijd de bietjes in stukken en de radijsjes doormidden. Snijd de ui in dunne ringen. Leg wat rucola sla op het bord, schik hierop de bietjes, radijsjes en uien. Lepel hier en daar wat pesto en leg als laatste de gebakken zalm erop. 

Je kunt het bord eventueel opleuken met wat eetbare bloemblaadjes.


 

Hanneke de Jonge

 

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl


Commentaar schrijven

Commentaren: 0