Wraps met linzen en paddenstoelen

wraps met linzen en paddenstoelen

 

 

Wat heb je nodig:

4 wraps

 

1 rode ui, in dunne ringen gesneden

4 eetl granaatappelmelasse

500 gram kastanjepaddenstoelen

1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden

1 blik (400 gr) linzen

bietenhummus (zelfgemaakte)

4 tortilla wraps

1 zakje veldsla

4 takjes koriander

Bietenhummus:

1 blik kikkererwten (310 gr)

2 gekookte rode bietjes, in stukken gesneden

olijfolie

2 eetl tahin (sesampasta)

2 eetl citroensap

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 theel komijnpoeder

zout en peper

 

Bereidingswijze:

 

Hummus: Giet de kikkererwten af en spoel ze. Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met de bietjes, olijfolie, tahin, citroensap, knoflook, komijnpoeder, peper en zout. Pureer tot een romige massa. Doe er eventueel nog wat water of olijfolie bij als het te dik is en proef of de hummus op smaak is.

 

Doe de uiringen en granaatappelmelasse in een jampotje en laat minimaal 1 uur trekken.

 

Maak de paddenstoelen schoon, snijd de grotere doormidden en bak ze met de knoflook in een pan met olijfolie.

 

Beleg de wraps met de bietenhummus, verdeel de linzen en gebakken paddenstoelen erover en garneer met de rode ui, sla en een paar blaadjes koriander.

 

 

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0