Regenboog kwarktaart

regenboog kwarktaart met bastognebodem

 

Wat heb je nodig:

 

Dr. Oetker Pakket voor kwarktaart naturel

500 gr magere aardbeien kwark

250 ml slagroom

  60 gr boter (ik zou voor de bastogne bodem de volgende keer meer proberen)

400 ml water

2 kleurstoffen

 

Voor de bodem:

Pak bastogne koeken 

 

Voor de decoratie:

Half pakje kloppudding aardbei van Dr. Oetker of ander merk

250 ml slagroom (ipv melk zoals op de verpakking van de kloppudding staat)

2 scheppen suiker 

frambozen

 

 

Bereidingswijze:

 

Ik gebruikte voor deze kwarktaart niet de biscuitmix in het pak van Oetker maar verkruimelde zelf een pak bastogne koeken. Doe ze in een pedaalemmerzak en sla ze met een deegroller stuk en rol er daarna overheen met de roller.

 

Smelt de boter in de pan (ik zou dus volgende keer meer gebruiken want bastogne kruimelt erg) en meng de kruimels met de boter. 

Druk het mengsel goed aan in het bakblik met de bolle kant van een lepel.

Zet daarna voor 10 minuten in de koelkast.

 

Maak nu het kwarkmengsel zoals aangegeven op het pak en verdeel dit over 3 kommen, zorg ervoor dat elke kom even veel mengsel heeft.

 

Het 1e mengsel kan na 10 minuten gelijk op de bastogne bodem en kan terug in de koelkast voor 10 minuten.

 

De andere 2 mengsels geef je ieder een kleurtje met kleurstof en zet die ook even in de koelkast.

 

Als de 10 minuten om zijn, kan je het 2e kleurmengsel op de 1e laag doen en weer 10 minuten terug in de koelkast. 

Zo doe je dit ook met het 3e kleurmengsel.

 

Laat dan de taart minimaal 2,5 uur opstijven en decoreer het daarna met de aardbei/pudding slagroom en de frambozen.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 4
  • #1

    Sylvia (vrijdag, 05 mei 2017 22:03)

    Ja, ik ga hem ook maken zag hem toevallig van de week ook al bij Janske op haar blog. Bastogne koeken wil ik graag proberen maar die verkopen ze bij ons op lanzarote niet. Dus even op zoek naar een andere lekker koekbodem�

  • #2

    Shirley (zaterdag, 06 mei 2017 09:02)

    Sylvia: Deze kwam bij mij zelf bij me op, omdat mn dochter gek op kleurtjes is.
    Jammer van de bastogne koeken maar er zijn genoeg alternatieven. Maria koekjes, San Francisco, Lange Vingers, speculaasjes enz.

  • #3

    Henriette (zaterdag, 06 mei 2017 16:16)

    Wat ook heel lekker is, zijn degistive koeken met chocolade laag (ikzelf vind puur het lekkerswte) van Verkade of ander merk. deze fijne kruimelen en met boter mengen voor de bodem!

  • #4

    Shirley (zaterdag, 06 mei 2017 16:51)

    Henriette: Dat klinkt ook erg lekker. Je kan het zo gek niet maken he.