Kon geen boe of bah meer!

 

Op visite gaan of visite krijgen vind ik echt heel gezellig. Nu zijn wij als gezin erg graag op ons zelf dus doen het niet vaak maar dat wil niet zeggen dat we het niet leuk vinden.

 

Het heeft ook veel met mij te maken, nou dat lijf dan he. Ten eerste ben ik een perfectionist dus als ik visite thuis krijg dan wil ik de volgende dingen.

-het huis glad

-lekkers in huis

-allemaal verzorgd eruit zien

-dat iedereen het naar zijn zin heeft

Kortom: stress!!

 

Elke keer zeg ik weer tegen mezelf, maak je nou eens niet zo druk en geniet er nou eens van. Dat doe ik ook echt maar wil gewoon dat iedereen het naar zijn zin heeft en dat alles tot in de puntjes verloopt.

 

Dat is gewoon de aard van het beestje, daar verander je toch na 40 jaar niks meer aan. Heb het geprobeerd, werkt niet.

 

Verjaardag thuis vieren daar zet ik sinds een aantal jaren een, vanaf en tot en met tijd voor, omdat ik een uitloop gewoon niet trek. 

Lichamelijk gaat dat gewoon niet, het lampje gaat dan uit.

 

Vanmiddag ben ik weer eens bij iemand op visite geweest, iemand die ik heel graag mag en het dus super gezellig heb gehad. Ik had wel uren kunnen blijven en luisteren naar haar heerlijke verhalen. Top mens!

 

Maar na twee uur ben ik compleet gesloopt. Ik zit alleen maar op een stoel met een bak koffie, heerlijk te kletsen en ik ben kapot. Voor heel veel mensen echt onbegrijpelijk en zelf vind ik dat ook echt het ergste van mijn ziekte. Toch is het echt zo, het is alsof ik de marathon heb gelopen. Ik kom thuis en ik plof gelijk op de bank en kan geen boe of bah meer.

 

Mijn man kent dat inmiddels als de beste en we plannen die dag dan ook altijd zo in, dat hij kookt en de kids vermaakt die uren erna. Hij weet dat ik dan gewoon niet op zijn best meer ben.

 

Heb ik dan pijn? Soms, hoeft niet altijd. Vandaag toevallig helemaal niet, top darm dag maar dan neem ik ook helemaal niks op visite he aan eten bewust. Wat voel je dan? Nou gewoon moe, moe, moe, hondsmoe.

 

Mijn lichaam verbruikt energie op zulke momenten gek genoeg op volle toeren en ik kan het alleen verklaren dat mijn lijf dat doet uit stress, spanning maar ook uit enthousiasme. 

Dus ook vooral bij leuke dingen!

 

Bij geen leuke uitjes is mijn lichaam vaak weer wel sterker. Bijvoorbeeld als we met onze dochter naar het half jaarlijkse cardioloog bezoek moeten, dan is mijn lijf heel sterk.

Dan krijg ik de moeheid erna ook wel hoor maar ik voel het niet daar al, blijkbaar zegt je hoofd dan toch tegen dat lijf, kom op!

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 5
 • #1

  Suus (vrijdag, 05 mei 2017 08:40)

  Herkenbaar! Ik zit vaak vol goede ideeën op de bank ;) En kom er dan zo moeilijk vanaf..... Die energie he!!! :(

 • #2

  Shirley (vrijdag, 05 mei 2017 08:56)

  Ja dat nekt je echt he!

 • #3

  Karin (vrijdag, 05 mei 2017 08:56)

  Dag Shirley,
  idd zo herkenbaar. Misschien wekken we ook een verkeerde indruk, omdat we geen klagers zijn & blijven lachen als we moe zijn.
  Alleen naasten zien het
  dan aan mijn doffe ogen....
  moeilijk laveren tussen naar je lijf luisteren & daar naar handelen :)

 • #4

  Cynthia (donderdag, 11 mei 2017 21:41)

  Ik moet zeggen dat ik na visites vaak ook op ben. Het vraagt gewoon energie! Maar, mag ik vragen wat jij precies hebt met jouw darmen? Xx

 • #5

  Shirley (vrijdag, 12 mei 2017 10:18)

  Cynthia: Bij persoonlijk staat mijn verhaal. Groetjes!!