Charlotte cake

lange vinger taart kraamtaart

Deze taart is ook leuk als kraamtaart met roze/wit of blauw/wit muisjes! 

 

 

Wat heb je nodig:

  

Biscuitmix voor een taart van 25cm (ik gebruikte dit keer die van de Xenos)

 

melk 

boter

eieren

 

De hoeveelheid hiervan ligt aan de soort biscuitmix die je gebruikt! 

 

100 gr boter

125 ml melk

500 gr mascarpone

100 gr poedersuiker

500 ml slagroom

2 zakjes klopfix

2 zakjes vanillesuiker

frambozenjam

pak lange vingers

roze decoratie muisjes 

zakje botercreme Dr. Oetker 

 

   

Bereidingswijze:

 

Oven 160gr, ca 50 min.

Bakblik 18cm (dan heb je een lekkere hoge biscuit)

 

Maak de biscuit zoals aangegeven op het pak. De botercreme kan je zelf maken maar ik gebruik graag die van Dr. Oetker. 

 

Voor de botercreme mix je de boter, melk en het zakje met elkaar tot een mooie creme. Hierdoor deed ik dit keer wat frambozenjam, omdat mijn man niet gek is op botercreme en het bij dit recept wel kon. Wil je een mooie strakke taart maken, zoals een dripcake dan is de creme te nat als je het met jam mengt.

 

Maak de mascarpone/slagroom door de mascarpone, poedersuiker, slagroom, vanillesuiker en klopfix te mixen tot een stevige room.

 

Snijd de taart 1x doormidden en vul de rand met slagroom en binnenin de overige frambozenjam. Je kunt er ook voor kiezen om twee keer de biscuit te snijden, dat kan makkelijk met zo'n hoge.

 

Smeer de taart rondom af met de botercreme, na elke laag heb ik de taart even in de koelkast gezet voordat ik de volgende laag erop deed. Ik deed er 3 lagen op.

 

Op de bovenkant smeer je de rest van het slagroom mengsel.

 

Rondom de taart plak je de lange vingers tegen het botercreme aan. Ik deed er even een lintje om in het begin om het strak te houden, die ik er later weer heb afgehaald.

 

Op de bovenkant deed ik roze hagelslag omdat deze taart voor mijn dochter gemaakt was en decoreerde het nog met haar favoriete snoep en chocola.

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0