Tarly risotto met paddenstoelen

Tarli risotto paddenstoelen

  

 

Een heerlijke risotto gemaakt van tarly.

 

4 personen:

 

Wat heb je nodig:

 

10 gr gedroogde paddenstoelen

1 eetl roomboter

3 eetl olijfolie

1 ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, geraspt

400 gr Tarly

1 liter paddenstoelenfond

500 gr verschillende soorten paddenstoelen (oesterzwammen, portobello's en kastanjechampignons)

50 gr geraspte oude geitenkaas (of Parmezaan)

peper naar smaak 

 

Bereidingswijze:

 

Laat de gedroogde paddenstoelen ongeveer 15 minuten weken in heet water. 

 

Fruit in een grote pan op een laag vuur in boter en olie de ui en knoflook glazig. Voeg hierbij de tarly en bak deze nog even mee.

 

Voeg de geweekte paddenstoelen en het vocht en een deel van de bouillon toe en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook en laat zachtjes al roerend ongeveer 10-15 minuten  koken tot de tarly gaar is. 

Doe er tussendoor bouillon bij als het lijkt droog te koken.

 

Bak ondertussen in een bakpan de verschillende paddenstoelen in een klontje boter. Bak niet alle paddenstoelen tegelijk, maar bak ze in porties. Voeg wat peper en zout toe en voeg de paddenstoelen dan bij de tarly.

 

Serveer de risotto met de paddenstoelen. Strooi als laatste de geraspte kaas erover.

Hanneke de Jonge

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0