Sinaasappelcups

peren kwarkcake

  

Wat heb je nodig:

 

400 gram chocolade

150 gram kristalsuiker

125 gram ongezouten roomboter

100 milliliter verse sinaasappelsap

30 milliliter sinaasappel likeur (of verse sinaasappelsap als je alcoholvrije wilt maken)

3 eieren

 

Bereidingswijze:

 

Smelt 300 gram chocolade en giet deze in cupjes (cupcake vormpjes of ijsblokjes vorm).

Zorg dat de zijkantjes goed bedekt zijn en houd de vormpjes ondersteboven om de overige chocolade er uit te laten lopen.

Laat de cups hard worden in de koelkast.

 

Smelt de boter met de suiker au bain marie (breng water aan de kook in een pannetje, zet een kom in de pan maar deze mag het water niet raken. Smelt de boter in deze kom.)

Als de boter gesmolten is voeg je de sinaasappelsap toe en roer dit goed door.

Voeg de eieren een voor een toe en roer met een garde.

Laat het mengsel nu 20 minuten indikken. Roer af en toe door tot de sinaasappel curd yoghurtdikte heeft.

Haal de kom nu van het vuur en laat de curd in de koelkast afkoelen.

Giet de curd in de cups en laat het hard worden in de vriezer.

 

Smelt de resterende chocolade en smeer deze over de bovenkant van de cups. Laat ze uitharden in de koelkast.

 

#Taarten van Roos

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0