Normaal heb ik daar zelden last van

 

Dat lekkere trek gevoel de hele tijd, dat ken ik normaal niet. Tuurlijk ken ik het wel maar kan het heel makkelijk negeren of het is heel snel weer over. Sowieso geef ik er zelden aan toe.

 

Nu in de vakantie is het natuurlijk niet zo gek, kijk eens om je heen overal waar je loopt. Terrasjes vol met koffie en appeltaart, borden vol met patat, tentjes waar je mega stroopwafels kan kopen. Hoe gek wil je het hebben?

 

Iedereen loopt met een ijsje of met iets heel ongezonds in hun hand. Overal ruikt en lonkt het naar eten. Op de gekste tijden zitten mensen hele borden weg te werken in het zonnetje.

 

Kan me niet voorstellen dat niemand het daar moeilijk mee heeft. Kijk gezond eten kan ook heel gezellig zijn maar laten we nou eerlijk zijn dat doe je meestal alleen thuis en ben je op pad dan is dat gewoon heel lastig. 

 

Wat mijn gewicht betreft ben ik streng dus ik luister meer naar mijn hoofd dan naar mijn lijf als het om eten gaat. Dus ook nu in de vakantie let ik daar nog steeds op.

 

Tuurlijk heb ik ook een stukje appeltaart op en ben ik lekker pizza gaan eten maar daar blijft het voor mij dan wel bij. Ik ga niet hele dagen zo door.

 

Zou ik dat wel willen? Als het met mijn darmen kon dan zou ik wel meer zondigen maar ik ben ook heel blij met mijn lijntje en ben daar ook zuinig op. 

 

Maar het is wel extra moeilijk nu in de vakantie, je hebt veel meer rust momenten en dan voel je ook veel eerder je buik vragen om iets. Of het eten om de gezelligheid wat iedereen wel kent.

 

Stond vanmiddag hier bij de lokale bakker en dat vind ik altijd zo lekker allemaal, donuts, bolus, puddingbroodje mmmm!

Wat nam ik? Halfje volkoren bruin brood en zakje eierkoeken haha power!!

 

Nou ik ga nog even lekker verder genieten van mijn vakantie en naar alle etende mensen kijken. 

 

 

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 1
  • #1

    Rory (zaterdag, 27 mei 2017 08:32)

    Lastig inderdaad. Op vakantie zie je allemaal etende mensen. Onlangs heb ik wel een fijn boek gelezen 'Ikigai' (gaat over blue zones, mensen die heel oud worden en hoe dat komt). Een van de dingen die werd besproken is dat het heel goed is om met eten tot het 80%-punt te gaan. Je zou nog best wel iets lusten, maar dat is juist het punt om te stoppen. Ik kan mij voorstellen dat dat met snacks, snoepen en hapjes ook zo is.