Kwarktaart met aardbeien

kwarktaart aardbeien

 

Wat heb je nodig:

 

Dr. Oetker Kwarktaart aardbei

500 gr magere kwark

250 ml slagroom + 250 ml voor de toefjes 

250 gr mascarpone

60 gr boter

400 ml water

400 gr aardbeien (voor erin en erop)

zakje klopfix

chocolade decoratie

  

 

Bereidingswijze:

 

Leg het bakpapier wat erbij zit op de bodem, zet de rand erop en sluit de springvorm. Ik gebruikte een vorm van 25cm.

 

Smelt de boter en voeg hier het zakje met kruimelbodemmix aan toe. Roer door elkaar en verdeel over de bodem van de bakvorm. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem aan.

Zet het voor 15min in de koelkast.

 

Maak dan de kwarktaart vulling. Mix het water met de inhoud van het kaartmix zakje tot een mengsel zonder klontjes. Voeg dan de kwark en slagroom toe. Mix dan hoog nog 2 min door.

 

Haal de bakvorm uit de koelkast en zet in het midden wat aardbeien neer en laat de rand vrij. Giet daar de kwarkvulling overheen.

Zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven.

 

Ik heb de taart gedecoreerd met slagroom toefjes met mascarpone. 

Meng 250 ml slagroom met 250 gr mascarpone, 4 eetlepels suiker en 1 zakje klopfix. Klop het stijf. 

 

Op de toefjes aardbeien met wat chocolade decoratie!

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0