De verschillende soorten buikpijnen!

 

Voor de mensen die zelden tot nooit buikpijn hebben en dus ook niet weten wat de gemiddelde darm patiënt voelt, leg ik dit graag even uit.

 

Opgeblazen gevoel: De buikpijn die heel vervelend drukkend aanvoelt. Je buik zwelt enorm op en je kan ook last van je maag hebben daardoor en misselijk erbij worden. Het voelt alsof je heel zwaar getafeld hebt alleen het zakt niet meer. Ik persoonlijk vind dit het meest onprettigste van mijn CU.

 

Zeurderige buikpijn: De hele dag je buik voelen alsof je mega ongesteld moet worden. Ook hier kan je je goed naar van voelen en ook gaat het vaak gepaard met vermoeidheid.

 

Krampen buikpijn: Als ik uit mijn ervaring spreek dan is het bij mij meestal als ik iets verkeerds gegeten heb of een ontsteking. Het zijn pijnlijke samentrekkingen in je buik die komen en gaan. Hierdoor kan je amper meer rechtop staan en je normale dag voortzetten.

 

Steken buikpijn: Dat zijn erge pijnlijke steken in je buik en vaak nog lager die echt goed zeer doen. Heb mij laten vertellen dat dit lijkt op een blindedarmontsteking gevoel en dat hiermee ook vaak mensen op de HAP verschijnen omdat ze denken dat dat het is. 

 

Diarree buikpijn: Dat verschil voel ik persoonlijk echt wel, dat is of 1x of 10x op een dag echt op de wc doorbrengen. Ook bij mij is dit vaak een ontsteking maar ook vaak stress.

 

Mijn humeur en mijn vermoeidheid zijn twee dingen die altijd opspelen tijdens buikpijn periodes. 

Normaal ben ik iemand die goed alles onder woorden kan brengen maar als ik pijn heb dan word ik heel stil en ben ik graag op mezelf.

 

Liggen is de beste optie voor mijn buikpijn en gelukkig omdat ik niet meer werk, heb ik ook die mogelijkheid. Maar tuurlijk had ik liever ook nog mijn baan gehad.

 

Hoe ervaren jullie buikpijn en hoe ga jij ermee om?

 

 

 

 
Reactie schrijven

Berichten: 0