Appeltaart

appeltaart

 

Wat heb je nodig:

 

 

200 gr boter

200 gr witte basterdsuiker

400 gr zelfrijzend bakmeel

2 eieren

zakje vanillesuiker

snufje zout

1,5 kilo zoetzure appels

75 gr suiker

3 tl kaneel

15 gr paneermeel

 

 

Bereidingswijze:

 

Oven 170gr, 60min.

 

Meng boter, basterdsuiker, bakmeel, 1 ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deel en verdeel in 3 delen. 

 

Schil nu de appels en snij deze in plakjes. Vermeng in een kopje de suiker met kaneel.

 

Vet de springvorm in en bestuif met bloem.

 

Gebruik 1 deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Het tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel op de bodem van de beklede vorm. 

 

Doe de helft van de appels in de vorm en strooi hier 1/3 kaneel suiker mengsel overheen. De overige appelschijfjes kun je nu ook in de vorm doen, strooi de rest van het kaneel-suiker mengsel erover. 

 

Rol het 3e deel deeg uit tot een dunne lap en snij stroken van 1cm breed.

Leg de stroken kruislings op de appeltaart. Met wat extra deegstroken werk je de rand rondom af. 

 

Gebruik het 2e ei om de stroken mee in te smeren. 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0