Spelt spaghetti met ratatouille

Mexicaanse salade met gegrilde kip

 

 

Een makkelijker groentegerecht dan dit bestaat niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een desemboterham.  

 

4 pers

 

Wat heb je nodig:

 

1 rode paprika
1 gele paprika

1 groene paprika
1 courgette
2 aubergines
2 rode uien

1 rode peper
verse tijm
3 teentjes knoflook
scheut zonnebloemolie

150 gr speltspaghetti

Peper en zout

Basilicum pesto:

1 bos basilicum (60 gram)

30 gram pijnboompitten, even geroosterd in een droge koekenpan

30 gm  Parmezaanse kaas, vers geraspt

1 teen knoflook, gepeld en in stukjes gesneden

75 ml olijfolie

zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

Pesto: Doe alle ingrediënten in een blender en meng dit tot er een dikke pasta is ontstaan. 

(Je kunt de pesto een paar dagen in de koelkast bewaren in een schoon jampotje met een laagje olijfolie op de pesto en deksel erop.)

 

Verwarm de oven voor op 200°C. 

Snijd de paprika’s, courgette en aubergines in stukken, de ui in ringen en snijd de knoflook en rode peper fijn. Vet een grote ovenschaal in met wat olie. 

 

Doe de groenten erin met de blaadjes tijm. 

Schenk er een flinke scheut olie over, strooi wat peper en zout erover en schep alles goed door elkaar. Zet de schaal in de oven en rooster ongeveer 30-45 minuten. Schep tussentijds 2 keer om. 

 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.

Serveer de groenten warm door de spaghetti met wat blaadjes basilicum of verse zelfgemaakte pesto.

 

Hanneke de Jonge

 

Voor meer gezonde (en ongezonde) recepten: www.culinea.nl

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0