Mango-rozemarijn yoghurttaart

Mexicaanse salade met gegrilde kip

 

 

Wat heb je nodig:

 

1 pak glutenvrije koekjes

150 gram kokosolie

400 gram magere kwark

200 gram magere yoghurt

1 pakje diepvries mango

4 takjes rozemarijn

3 blaadjes gelatine

2 verse mango's

 

 

Bereidingswijze:

 

Kruimel de koekjes en smelt de kokosolie. Rijg de rozemarijn van 2 takjes en snijd dit fijn. Vermeng dit met elkaar en druk dit aan op de bodem van een springvorm.

Ontdooi de diepvriesmango en pureer dit met een staafmixer.

Week de gelatine in ruim koud water.

Verwarm de gepureerde mango in een steelpannetje en voeg fijngesneden rozemarijn van 1 takje toe. Doe nog 1 takje rozemarijn in zijn geheel bij de mango. Laat dit een tijdje verwarmen.(ongeveer 20 minuten)

Knijp de gelatine uit en laat dit oplossen in de verwarmde mangopuree. Laat dit afkoelen.

Meng de yoghurt en kwark en vermeng dit met de mangopuree.

Schep de yoghurtvulling op de bodem.

Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

 

Snijd de mango in plakjes en leg deze als een roos op de taart, begin met de plakjes aan de buitenkant en werk naar binnen.

 

Groetjes,

Roos

 

#taartenvanroos

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0